Ministrul Transporturilor anunță restructurări la Tarom: Se lucrează intens la un plan

De Redactia Observator.
Publicat: 29.03.2021, 22:53.
Actualizat: 29.03.2021, 23:09

Ministrul Transporturilor,Cătălin Drulă, a declarat luni seara că se lucrează la un plan de restructurare a Tarom, care presupune uniformizarea flotei și reduceri de personal.

Ministrul Transporturilor anunță restructurări la Tarom; Se lucrează intens la un plan

gov.ro

„Tarom a primit un ajutor de salvare anul trecut. Acel ajutor ar trebui fie retunat, n-are de unde să returneze, ar însemna falimentul companiei, fie transformat într-un ajutor de restructurare. Se lucrează intens la un plan de restructurare, în scris, dar și în faptă. Planul implică uniformizarea flotei, va rămâne cu o flotă un pic mai mică, cam trei sferturi din dimensiunea actuală, reducerea personalului”, a spus ministrul Transporturilor, la Digi24, citat de Mediafax.

Plan de restructurare

Acesta a precizat că anul acesta se vor vinde avioanele vechi și o să vină avioane noi.

„Există o comandă făcută acum doi ani, de cinci Boeing 737 Max și acest plan eficientizeză partea de costuri prin reducere de personal. Știtți că Tarom avea o dimensiune ca număr de personal cam dublă față de o companie de mărime similară, deja au plecat voluntar vreo 300-400 de oameni, sunt în evaluări finale ceilalți”, a mai spus Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a precizat că planul de restructurare trebuie aprobat de Comisia Europeană.

„Acest ajutor de restructurare trebuie aprobat de CE, acesta va fi un pas mare, pe care dacă îl trecem, cu management profesionist și cu o structură corectă, se poate face o companie eficientă. În acest plan ar trebui să revină pe profitabilitate în 2024-2025”, a conchis ministrul.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.