Video

Mirela Ghelase și-a identificat tatăl din fotografii: "A fost cumplit. Sper să fi fost inconștient când s-a întâmplat nenorocirea"

De Veronica Micu.
Publicat: 16.11.2020, 15:00.
Actualizat: 16.11.2020, 15:37

Mirela Ghelase, fiica uneia dintre victimele care au murit în incendiul de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, speră ca tatăl ei să nu fi fost conștient când s-a întâmplat nenorocirea.

Mirela Ghelase și-a identificat tatăl din fotografii: Sper să fi fost inconștient când s-a întâmplat nenorocirea

Femeia este sfârșită de durere.

Nu a fost la morgă, și-a identificat părintele din fotografii.

"Pe tata nu o să-l mai am niciodată", mărturisește Mirela Ghelase, fiica lui Vasile Ghelase, care a ars de viu după ce salonul ATI în care se afla intubat a fost cuprins de flăcări.

Am avut puterea să-l recunosc, dar a fost cumplit

Femeia știe că tatăl ei era în stare gravă, dar nu s-a așteptat nicio clipă ca bătrânul de 82 de ani să aibă parte de un asemenea final.

"Șocul a fost puternic. Știam că va muri, starea era precară, dar nu m-am așteptat să moară în condițiile acestea. Asta m-a terminat.

Mă doare, sunt conștientă că trebuia să moară, dar nu în modul acesta. Nu știu, câți oameni trebuie să mai moară în țara asta, de ce nu se face ceva în sistemul sanitar?

Durerea cea mai mare este modul în care a murit.

Am avut puterea să-l recunosc, dar a fost cumplit. A fost un om de o bunătate foarte mare și mi-aș fi dorit, sper să fi fost inconștient în momentul în care s-a întâmplat nenorocirea. Era un om foarte sensibil și și-ar mai fi dorit să trăiască", a declarat Mirela Ghelase pentru Observator.

Femeia nu știe dacă va cere sau nu daune:

"Nu știu, e șocul atât de mare, încât trebuie să mă gândesc să fac lucrurile într-un mod organizat".

Mama nu știe că tata a murit în incendiu

Dramatic este că și mama acesteia este internată tot la spitalul din Piatra Neamț. Este tot pacient Covid și era pe secția de infecțioase când s-a întâmplat tragedia.

"Mama a fost cea care ne-a comunicat nenorocirea, dar ea nu știa că tata se afla la ATI și că a murit în incendiu.

Nici acum nu știe și nici nu vrea să știe", a mai spus femeia.

Opt pacienţi COVID au ars de vii, sâmbătă seară, în secţia ATI a Spitajului Judeţean Piatra Neamţ. Alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi.

În salonul în care a izbucnit incendiul, ușile erau ținute încuiate.

Șase pacienţi rămaşi în viaţă au fost transferaţi la Iaşi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.