Antena Meniu Search
x

Galerie foto Misiune în Franţa pentru 40 de pompieri români. Vor fi pregătiţi să intervină în cazul unui incendiu în pădurile din Marsilia

40 de pompieri militari din mai multe judeţe ale României au plecat, ieri, spre Franţa, într-o misiune de pre-poziționare, care va dura până pe 2 septembrie. Mai precis, salvatorii noştrii vor fi acolo gata să intervină în cel mai scurt timp, dacă va fi nevoie. La fel a început și misiunea din Grecia, iar după ce flăcările au scăpat de sub control, efectivele au fost suplimentate.

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 08:25

40 de pompieri militari veniţi din mai multe județe ale ţării, în poligonul ISU din Arad, sunt gata pentru misiunea din Marsilia.

Pompieri de toate vârstele se îndreaptă spre Franţa

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat MAI: Eu sper ca misiunea dumneavoastră în Franţa să fie una doar preventivă. Să fiţi acolo pre-poziţionaţi, unde vor fi şi alte ţări cu dumneavoastră, din ce ştiu, dar, să nu fie nevoie să interveniţi! Şi, totuşi, dacă va fi nevoie să interveniţi, rugămintea mea este să aveţi grijă de voi, să lucraţi îndeaproape cu colegii din Franţa şi să vă întoarceţi acasă sănătoşi!

De la pompieri tineri, aflați la inceput de carieră, până la pompieri cu experiență, toţi sunt pregătiţi de luptă cu flăcările nemiloase.

Pe acelaşi subiect

Sergent Major Andrei Maliţa, ISU Bihor: Am 22 de ani, sunt cel mai tânăr din formaţia care plecăm. Sper să învâţ tehnica şi modul de lucru al altor tipuri de organizaţii.

Căpitan Petru Cibian, On Site Commender, ISU Hunedoara: Ne deplasăm în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă, într-o misiune internaţională. Mai precis pompierii români vor acţiona împreună cu pompierii francezi pentru limitarea efectelor produse de incendiile de pădure.

Colonel Mihai Bogdan Burdulea, prim asjunct ISU Neamţ: Şi, totodată, vom încerca să uniformizăm şi să deprindem proceduri şi tehnici noi de intervenţie.

Pompierii s-au urcat în autospeciale şi au plecat spre Franţa pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Geneva-Marsilia. 

În acelaşi mod s-a organizat şi intervenţia pompierilor români în Grecia

Aşa a început misiunea pompierilor români şi în Grecia, prin pre-prepoziţionarea a 40 de oameni. Iar după izbucnirea incendiilor, în jurul Atenei și mai ales în Rodos, IGSU a trimis două contingente la rând. 

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat MAI: 4 august este planificată plecarea lor din Rodos, dacă nu se schimbă situaţia tactică de acum.

Chiar dacă amploarea incendiilor de vegetaţie din România nu este la nivelul celor din alte țări, pompierii noştrii vor sa fie pregătiţi. Autoritățile iau în calcul şi să îmbunătățească mereu sistemele de alertare timpurie a unor fenomene extreme. În acest context, Raed Arafat atrage atenția ca populația să nu iși dezactiveze mesajele RO ALERT de pe telefoanele mobile. Aplicaţia nu face decât să-i ajute, spune el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Misiune în Franţa pentru 40 de pompieri români. Vor fi pregătiţi să intervină în cazul unui incendiu în pădurile din Marsilia