Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mizerie, mâncare expirată şi scaune rupte pe aeroportul Otopeni. Amenzi de jumătate de milion de lei pentru comercianţi

Cel mai mare aeroport arată ruşinos. De la mizerie, mâncare expirată şi comercianţi care nu-şi respectă clienţii, până la scaune rupte şi mirosuri insuportabile, Aeroportul Otopeni aminteşte pe alocuri de o autogară de provincie. Sunt descoperiri făcute atât de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor, cât şi de echipa Observator. Sancţiunile date până acum sunt de peste jumătate de milion de lei. 

de Mădălina Chiţac

la 31.07.2024 , 22:08

Sunt imagini surprinse de inspectorii ANPC în bucătăriile restaurantelor din cel mai mare aeroport din ţară. Au găsit mizerie, produse expirate sau care erau ţinute în căldură. Aceşti operatori economici au fost consiliaţi în urmă cu 2 luni. 

Numai că problemele au rămas. Pentru neregulile descoperite, s-au dat 58 de amenzi, în valoare de 547 de mii de lei, dar şi 4 avertismente. S-au retras de la comercializare zeci de kilograme de produse alimentare. Iar pentru 5 companii s-a dispus închiderea pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni. O baghetă cu roşii şi mozarella costă la unul dintre restaurante 54 de lei. 

Ce nereguli a constatat echipa Observator

Vezi și

Pe lângă mâncarea proastă la preţuri exorbitante, Observator a descoperit şi alte nereguli.

Sunt multe lucruri în aeroportul Otopeni care nu arată aşa cum ar trebui. În zonele de aşteptare, scaunele sunt puţine, multe dintre ele sunt rupte sau neigienizate şi în multe locuri podeaua este murdară. "Toatelele par a fi curate, dar mirosul este unul greu de suportat"/"Este o carte de vizită aeroportul, deci e un păcat"/ "Să se modernizeze mai mult. Mi se pare puţin mai vechi", se plâng cei care trec pragul aeroportului.

Controalele vor continua pe aeroportul Henri Coandă, anunţă autorităţile. În prima jumătate a acestui an, aeroportul Otopeni a avut 7,3 milioane de pasageri, cu un milion în plus faţă de anul trecut. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Mizerie, mâncare expirată şi scaune rupte pe aeroportul Otopeni. Amenzi de jumătate de milion de lei pentru comercianţi