Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Modificarea Codului Penal. Cum poate scăpa de pedeapsă o persoană care a dat mită

Comisia specială parlamentară a continuat, astăzi, seria modificărilor aduse Codului Penal, astfel că mai multe articole au fost modificate, printre care şi cel referitor la darea de mită.

de Redactia Observator

la 02.07.2018 , 14:20

Darea de mita a fost modificata in Codul Penal la propunerea CSM Modificarea Codului Penal. Cum poate scăpa de pedeapsă o persoană care a dat mită - Pixabay

Comisia specială parlamentară a continuat, astăzi, seria modificărilor aduse Codului Penal, astfel că mai multe articole au fost modificate, printre care şi cel referitor la darea de mită.

În acest caz, modificarea articolului 290 din Codul Penal a fost făcută de Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit deciziei luate astăzi de comisia parlamentară, alineatul (3) al articolului 290 se modifică și va avea următorul cuprins:

Articolul continuă după reclamă

"(3) Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de 1 an de la data săvârşirii acesteia".

Pe acelaşi subiect

În prezent, articolul 290 nu prevede un termen:

"(3) Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta".

Tot astăzi a fost modificat şi alineatul 2 al articolului 279 ce se referă la ultrajul judiciar, modificarea fiind propusă de PSD.

"(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui judecător sau procuror ori împotriva bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa cu închisoarea prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate", se arată în propunerea de modificare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Modificarea Codului Penal. Cum poate scăpa de pedeapsă o persoană care a dat mită