Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moment sfâşietor pentru un sucevean care şi-a pierdut fetiţa de 3 ani într-un accident: a acceptat ca organele să-i fie donate şi a salvat două vieţi

În cel mai greu moment din viaţa lui, tatăl unei fetiţe de trei ani, victimă a unui accident rutier, a acceptat prelevarea de organe şi a dat astfel şansă la viaţă altor oameni.

de Redactia Observator

la 19.02.2023 , 14:38

A fost prima intervenţie de acest fel din 2023 la Spitalul "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava. Ficatul prelevat a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, la o fetiţă de 11 ani, care fusese diagnosticată încă de la vârsta de un an cu o boală genetică în urma căreia a ajuns la ciroză şi insuficienţă hepatică. Rinichii au fost duşi la Spitalul Parhon din Iaşi şi au fost transplantaţi unui tânăr de 23 de ani.

Ambele intervenţii de transplant au decurs bine şi starea pacienţilor e stabilă. Fetiţa-donator suferise răni extrem de grave după un accident. Maşina în care se afla a fost lovită de un tren la începutul săptămânii. Două femei, printre care şi mama copilei, au murit pe loc, iar fratele ei mai mic a ajuns la spital. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant au postat un mesaj de mulţumire pentru familia care a reuşit să treacă peste propria durere ca să-i ajute pe alţii.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Moment sfâşietor pentru un sucevean care şi-a pierdut fetiţa de 3 ani într-un accident: a acceptat ca organele să-i fie donate şi a salvat două vieţi