Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un Opel se înfige într-un autocar oprit pe marginea unui drum din Iași, după un accident în lanț

Ceața densă și poleiul au făcut ravagii, în această dimineață, pe drumurile din Iași, în județ fiind înregistrate mai multe accidente. Unul dintre ele, în care au fost implicate un autocar și un Opel, a avut loc în comuna Breazu și a fost filmat de un șofer.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.02.2021, 11:22

Momentul în care un Opel se înfige într-un autocar oprit pe marginea drumului, după un accident în lanț - capturi video Facebook / Rotariu Mihail

În imagini se vede cum un autoturism marca Opel intră cu viteză în spatele unui autocar.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la impact, însă cel mai probabil a fost vorba despre neatenție, ceața densă, dar și poleiul de pe carosabil.

Autocarul fusese deja implicat într-un accident.

Un TIR mergea pe direcţia Iaşi – Horleşti, iar pe aceeaşi direcţie mergea şi un Volkswagen Passat. Şoferul acestuia din urmă a încercat să depăşească camionul, a intrat pe contrasens, unde a intrat în coliziunea cu autocarul.

Cu câteva secunde înainte ca Opelul să se înfigă în autocar, se poate vedea Passat-ul în șanț, pe partea dreaptă a șoselei.

Pasagerii din autocar au asistat îngroziți la producerea impactului și doar norocul a făcut că, fix înainte de impact, mai multe persoane care se aflau în spatele autocarului să se dea la o parte.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Cod galben de ceață și polei în Iași

Județul Iaşi este vizat de o avertizare cod galben de vreme severă, până la ora 14.00.

Astfel, în localitățile Iași, Tomești, Holboca, Ciurea, Răducăneni, Popricani, Costuleni, Ciortești, Comarna, Schitu Duca, Ungheni, Prisăcani, Victoria, Cozmești, Bârnova, Golăiești, Gorban, Dolhești, Aroneanu, Țuțora, Moșna, Grozești va fi ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, izolat burniță care depune polei și în funcție de condițiile locale, ghețuș.

Recomandări pentru circulația pe condiții de ceață

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, facem câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă:

- Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

- Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

- Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

- Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

- Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Clara Mihociu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Momentul în care un Opel se înfige într-un autocar oprit pe marginea unui drum din Iași, după un accident în lanț