Antena Meniu Search
x

MOŞ CRĂCIUN a pornit la drum şi împarte daruri copiilor din toată lumea! Urmăreşte LIVE traseul simpaticului bătrânel

De peste 50 de ani, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, NORAD, urmăreşte călătoria lui Moș Crăciun de la Polul Nord către casele tuturor copiilor.

De peste 60 de ani, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, NORAD, urmăreşte călătoria lui Moș Crăciun de la Polul Nord către casele tuturor copiilor.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial şi marin pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări - Moş Crăciun.

Este o tradiţie care datează din anul 1955. 

Click AICI ca să urmărești LIVE traseul lui Moş Crăciun

Pe acelaşi subiect

NORAD foloseşte sisteme de monitorizare prin satelit, radare foarte puternice şi avioane de vânătoare pentru a ”urmări” în cele mai mici detalii călătoria lui Moş Crăciun în jurul lumii. 

Preston Schlachter, purtător de cuvânt al NORAD, a dezvăluit că site-ul organizaţiei a fost vizitat de peste 20 de milioane de ori cu ocazia Crăciunului din 2015 şi că biroul său de presă a primit peste 141.000 de apeluri telefonice în cele 23 de ore care au precedat sărbătoarea Crăciunului.

NORAD atenţionează piloţii avioanelor comerciale, transmiţându-le să evite anumite rute şi să nu se apropie prea mult de Moş Crăciun şi de renii lui, pentru a nu-i încetini cursa în jurul lumii.

Nici Google nu s-a lăsat mai prejos. Continuând tradiţia din ultimii ani, a deschis porţile online ale Crăciunului odată cu activarea portalului www.santatracker.google.com

La fel ca şi pe NoradSanta, pe Google Santa Tracker puteţi să intraţi în uimitoarea lume a lui Moş Crăciun.

De obicei, călătoria Moşului începe în Australia şi Noua Zeelandă, merge apoi spre nord, trece prin Japonia, restul Asiei, Africa şi Europa, trecând apoi oceanul către America, însă condiţiile atmosferice pot modifica traseul Moşului.

Totul a început în 1955, când într-o reclamă la jucării s-a afişat un număr de telefon greşit unde copiii pot suna pentru cadouri de la Moş Crăciun. Astfel, precursorul NORAD, CONAD, a fost asaltat cu telefoane, iar comandanţii militari au decis să le facă jocul copiilor.

Potrivit celor de la NORAD, trăsura Moşului este uşor de urmărit, întrucât sateliţii detectează rapid căldura nasului roşu al renului Rudolph.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » MOŞ CRĂCIUN a pornit la drum şi împarte daruri copiilor din toată lumea! Urmăreşte LIVE traseul simpaticului bătrânel