Antena Meniu Search
x

FBI, avertisment de ULTIMĂ ORĂ: ISIS a anunțat următoarele ŢINTE! Unde ar putea ataca jihadiştii de sărbători

Mai sunt câteva zile şi se încheie un an pe care teroriştii grupării Stat Islamic (ISIS) l-au înnegrit în multe locuri din Europa, cu atentate care au făcute sute de victime.

Mai sunt câteva zile şi se încheie un an pe care teroriştii grupării Stat Islamic (ISIS) l-au înnegrit în multe locuri din Europa, cu atentate care au făcute sute de victime.

După atacul de luni, de la Târgul de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi, ieri, autorităţile federale americane au avertizat forţele de ordine şi companiile private de securitate din SUA că gruparea teroristă continuă să le ceară simpatizanţilor grupării să comită atacuri.

Potrivit CNN, posibilele atentate ar viza locurile publice în care oamenii se adună pentru a sărbători Crăciunul, în speciale bisericile. 

Avertismentul a fost remis într-un buletin informativ transmis de FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă. 

Pe acelaşi subiect

Buletinul a fost emis vineri, după ce un site pro-ISIS a publicat o listă a bisericilor din Statele Unite.

HARTA TERORII

În urmă cu şase luni, la doar câteva ore după atacurile sângeroase din Istanbul, în care au murit 41 de oameni şi au fost răniţi 239, ISIS a dat publicității o hartă cu zonele cel mai bine controlate de unitățile de acțiune ale grupării, care include Franța și Turcia.

Gruparea teroristă a dezvăluit care sunt zonele din Europa, Asia și Africa unde dețin cele mai multe "celule" ce pot fi oricând activate.

Celulele teroriste împânzesc mai multe state din vestul Europei, potrivit propagandei ISIS: Germania, Franța, Marea Britanie, Spania. Alte zone cu risc maxim de atac din partea jihadiștilor sunt Turcia și Rusia.

Riscul este ceva mai scăzut în Italia, Suedia, Serbia și Grecia și la un nivel moderat în Portugalia, Irlanda, Norvegia, Austria, Ungaria, Slovacia, Ucraina, dar și Bulgaria și România.

Cea mai slabă prezență ISIS s-ar manifesta în Polonia, Cehia și țările baltice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » FBI, avertisment de ULTIMĂ ORĂ: ISIS a anunțat următoarele ŢINTE! Unde ar putea ataca jihadiştii de sărbători