Antena Meniu Search
x

Moștenirea Regelui Mihai va fi dusă mai departe de Principesa Margareta

n fruntea Casei Regale este acum prima fiică a Regelui Mihai, Margareta. A fost aleasă Custode al Coroanei Române chiar de către tatăl său.

Vezi și

În fruntea Casei Regale este acum prima fiică a Regelui Mihai, Margareta. A fost aleasă Custode al Coroanei Române chiar de către tatăl său. Casa Regală a făcut publică linia de succesiune în urmă cu aproximativ patru săptămâni, imediat după vestea că starea Majestăţii Sale s-a înrăutăţit.

Un rege nu domină. Este acolo, să fie un exemplu, să fie un simbol, să poată influenţa moral oamenii din jurul nostru, este lecţia cea mai de preţ pe care Regele Mihai i-a oferit-o fiicei sale, Principesa Margareta.

Mai bine de nouă decenii şi până în ultima clipă, i-a insuflat dragostea de ţară. Anul trecut, la 67 de ani, a primit de la tatăl ei titlul de Custode al Coroanei Române. 

Andrew Popper, şeful administraţiei Casei Regale:

Custodele Coroanei, Principesa Margareta, va fi un demn susccesor al Majestăţii Sale. A dovedit absolut toate calităţile necesare ca să fie şeful Casei Regale. 

Celelalte patru fiice ale Regelui Mihai sunt următoarele susccesoare ale Coroanei. Principesele Elena, Karina, Sofia, Elisabeta şi Maria. Soţii şi copiii Alteţelor Regale nu vor deţine titluri persoane, potrivit deciziei Majestăţii Sale.

Nepotul Regelui Mihai Întâi, Nicolae Medfoth-Mills, a rămas fără titlul de principe şi exclus din linia succesorală. Cu aproape două săptămâni înainte de moartea Majestăţii Sale, fostul prinţ a mărturisit, printr-o scrisoare deschisă, că documentul prin care a acceptat decizia din 2015 a rămas nesemnat. 

Andrew Popper, şeful administraţiei Casei Regale:

Domnul Medforth-Mills a acceptat decizia Majestăţii Sale în scris şi există un document semnat. 

De azi, România nu mai are Rege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moștenirea Regelui Mihai va fi dusă mai departe de Principesa Margareta