Antena Meniu Search
x

Video Motivarea suspendării: Halep, acuzată că s-a dopat în mod repetat şi "sofisticat". Reacţia fizioterapeutei care i-a dat suplimentul contaminat

Acuzaţiile Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis sunt foarte grave. Experţii ITIA susţin că Simona Halep s-a dopat în mod repetat, în perioada martie-septembrie 2022. Tratamentul "sofisticat" ar fi inclus mai multe substanţe, în mai multe ocazii, cu scopul de a avea o concentraţie ridicată de oxigen în perioada turneelor de la Wimbledon şi US Open.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 20:20

Vezi și

Simona a început oficial colaborarea cu Patrick Mouratoglu şi echipa sa în aprilie 2022, după mai multe antrenamente la academia francezului. În staff-ul său a intrat atunci şi fizioterapeuta Candice Gohier, cea care i-a recomandat în august anul trecut să ia trei suplimente: unul pe bază de electroliți, al doilea pentru recuperare și al treilea energizant, Keto MCT. Am întrebat-o de ce i-a recomandat aceste suplimente, dar...

Experţii ITIA susţin că Simona Halep s-a dopat în mod repetat

Candice Gohier, fizioterapeut Academia Mouratoglu: Îmi pare rău. Nu pot să vă răspund.

Keto colagenul este cel care, potrivit apărătorilor Simonei, ar fi fost contaminat cu Roxadustat.

Pe acelaşi subiect

Suplimentele au fost folosite de Simona între 23 şi 28 august, la scurt timp după ce s-a retras de la turneul din Cincinatti din cauza unei accindentări. Halep îşi dorea să se recupereze mai rapid pentru a putea juca la US Open.

Adrian Marcu, fost jucător de tenis: Nu ştiu dacă a greşit. Din câte ştiu eu substanţele se împart în substanţe pentru care ai putea fi suspendat doi ani şi substanţele de patru ani.

Dacă ar fi demonstrat că a folosit aceste suplimente fără să ştie că sunt contaminate, Simona ar fi scăpat cu un an de suspendare. Însă neregulile din paşaportul biologic i-au înrăutăţit situaţia.

În perioada martie- septembrie, Simonei i s-au prelevat patru probe de sânge pentru paşaportul biologic. Două au fost invalide, iar celelalte două au fost considerate suspecte. Suspiciunile au fost confirmate după ce au fost analizate şi probele recoltate DUPĂ suspendarea provizorie din toamna anului trecut.

Unul dintre experţii chemaţi ca martori de Simona susţine că decizia este nedreaptă

Jean-Claude Alvarez, director laborator toxicologie: Este ridicol, este ridicol! Cum ne putem imagina că luăm o moleculă şi ne contaminăm cu aceeaşi moleculă? Este grotesc! Această decizie este grotească! Este incredibil! Incredibil!

Acum Simona speră să reuşească să obţină reducerea suspendării la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Horia Tecău, jucător de tenis: Foarte nefericit tot procesul din ultimii, ultimul an şi jumătate. Eu susţin nevinovăţia Simonei, sunt alături de ea.

Marius Copil, jucător de tenis: Cu toţii suntem alături de ea şi ne dorim ca să iasă adevărul la iveală. Şi sper ca recursul ei, ce-l face acum, să îi dea dreptate şi să nu mai fie suspendată patru ani de zile. Mi se pare absurd.

În perioada martie - septembrie 2022, Halep a câştigat titlul la Toronto şi s-a oprit în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Motivarea suspendării: Halep, acuzată că s-a dopat în mod repetat şi "sofisticat". Reacţia fizioterapeutei care i-a dat suplimentul contaminat