Antena Meniu Search
x

Video Daniel Niculae, cercetat în libertate. Motivul pentru care preşedintele Rapidului a fost ridicat de mascaţi. Şeful galeriei şi alţi 13 ultraşi, în faţa procurorilor

Daniel Niculae, fost atacant şi actual preşedinte al echipei de fotbal Rapid a fost ridicat de mascaţi în această dimineaţă. Surse Observator spun că acesta este implicat într-un dosar cu arme şi muniţii. Potrivit anchetatorilor, Niculae ar fi protejat ultraşii din Galeria Rapid, pentru spectacole pirotehnice interzise pe stadion.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 14.03.2024, 18:29

Vezi și

Vorbim despre un dosar penal deschis pentru constituire de grup infracţional organizat, deranjarea liniştii şi ordinii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi efectuarea de operaţiuni cu materiale pirotehnice fără drept. Vorbim despre o grupare infracţională organizată care şi-a început activitatea în luna septembrie a anului trecut. E condusă de Liviu Ungurean, zis Bocciu, şeful galeriei Rapid. Acesta împreună cu alţi 3 indivizi ar fi început să comercializeze şi să bage "pe sub mână" mai multe materiale pirotehnice care erau folosite în timpul meciurilor echipei Rapid.

În total, au fost făcute 19 percheziţii, iar 28 de persoane au fost aduse cu mandat

Ulterior, la această grupare au mai aderat alte 13 persoane. Procurorii vorbesc în această anchetă şi despre implicarea celor din conducerea clubului Rapid. Concret, indivizii nu ar fi reuşit să facă toate aceste lucru dacă nu ar fi avut susţinere, dacă nu ar fi fost protejaţi de şefii clubului. Acesta e şi motivul pentru care Daniel Niculae, preşedintele clubului Rapid, a ajuns în faţa anchetatorilor. Atât el, cât şi şeful de la securitate al echipei Rapid. Ambii au fost audiaţi, dar sunt cercetaţi în libertate.

În total, au fost făcute 19 percheziţii, iar 28 de persoane au fost aduse cu mandat. Audierile continuă, în acest moment dă explicaţii Liviu Ungurean. Rămâne de văzut dacă acesta din urmă va fi reţinut sau dacă vor mai fi şi alte persoane reţinute în acest caz.

Pe acelaşi subiect

Şucu: "Mi-e greu să văd că existenţa unor torţe în tribună poate duce la puşcărie"

Acţionarul majoritar al FC Rapid Bucureşti, Dan Şucu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, referitor la implicarea preşedintelui Daniel Niculae într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice la meciurile de fotbal, că îi este greu să înţeleagă că existenţa unor torţe aprinse ar putea duce la puşcărie, chiar dacă sunt în afara legii. "Maica ta, Hristoase! De ce să fie cel mai greu moment de când am intrat în fotbal? Cel mai greu moment pentru mine a fost după ce am luat două autogoluri cu Petrolul. Atunci chiar am rămas nedumerit. Cum aş putea compara ce se întâmplă pe stadionul ăsta cu ce s-a întâmplat pe stadionul Arcul de Triumf acum o săptămână? Cum se pot compara aceste două lucruri? Mie îmi este foarte greu. Este adevărat că este ilegal. Dacă este ilegal, trebuie să înceteze, dar existenţa unor torţe în tribună îmi e greu să o văd în clipa de faţă ca un lucru penal sau ca un lucru care trebuie să ducă la puşcărie. Eu am văzut la televizor meciuri unde materialele pirotehnice sunt folosite de 'n' ori mai mult decât aici şi nu sunt incriminate. În clipa de faţă, da, sunt incriminate legal, şi trebuie să înceteze, indubitabil. Dar că noi putem face asta într-un mod contodent în confruntarea cu propria galerie, am o îndoială că ăsta este modul în care trebuie făcută treaba. Îi aşteptăm pe fanii noştri cu cea mai mare plăcere la meciul cu Farul şi le transmit că sunt în cea mai mare siguranţă pe stadionul Giuleşti", a declarat Dan Şucu.

Oficialul a afirmat că în opinia sa aprinderea unor torţe în tribunele stadioanelor reprezintă un fapt mai puţin grav decât bătăile între suporteri, făcând referire la incidentele dintre fanii echipelor Dinamo, UTA Arad şi CSA Steaua. "M-am trezit azi dimineaţă cu un telefon de la avocat, penalist, care mi-a spus că preşedintele clubului a plecat la audieri, la o secţie de poliţie. E automat ceva în afara lucrurilor cu care eşti obişnuit zi de zi, dar în fotbal te obişnuieşti cu multe. Acum avem informaţii suplimentare, dar deocamdată am văzut foarte puţin din toate datele care sunt în dosar. Am văzut doar partea care avea legătură cu Daniel cât de cât. Ca să vorbim ca principiu, respectarea legii este esenţială, obligatorie, dar aş face o diferenţă majoră între violenţă, bătaie, distrugere pe teren şi nişte torţe aprinse. Nu este ceva foarte plăcut ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar în acelaşi timp începe o nouă competiţie. Rapid nu a mai participat în mod serios la o competiţie de genul ăsta în ultimii 15 ani şi speranţa mea este de a constitui un grup unit, nu infracţional, pentru a face performanţă. Pentru mine, sâmbătă a fost cea mai frumoasă seară petrecută în fotbal (4-0 cu FCSB, n. red.), dar uite că joi nu mai este aşa de frumos. Sperăm ca vineri să fie la fel de frumos. Astăzi m-am simţit ca şi cum sâmbăta a fost o nuntă frumoasă, cu lume bună şi la sfârşitul nunţii a venit cineva care a aruncat cu noroi pe rochia miresei", a adăugat Dan Şucu.

"Nu ştiu să vă spun dacă are calitate de martor sau de suspect, eu din câte înţeleg... Da, indubitabil este cercetat, a fost acolo împreună cu avocatul. Avem obligaţia să respectăm toate legile României. Dar înţeleg că toată partea asta cu torţele e în afara legii şi trebuie să rămână în afara legii, dacă se schimbă legea atunci este altceva. Am văzut foarte multe stadioane din toate colţurile lumii unde acest tip de produse sunt acceptate, dar nu putem face o echivalare între nişte torţe aprinse de galerie şi violenţă, bătaie pe stadion, sunt lucruri foarte diferite", a afirmat acţionarul rapidist. El a spus că nu cunoaşte amănuntele legate de armele pe care le-ar fi găsit poliţia în acest dosar, precizând că îi este greu să-l vadă pe preşedintele clubului, Daniel Niculae, cu o mitralieră în mână: "Nu cunosc partea cu armele, nu mi-l imaginez pe domnul Niculae cu mitralieră în mână. Găsit vinovat din ce punct de vedere? Că aş avea o problemă dacă aş şti că în casa lui Daniel Niculae ar fi arme şi muniţie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Daniel Niculae, cercetat în libertate. Motivul pentru care preşedintele Rapidului a fost ridicat de mascaţi. Şeful galeriei şi alţi 13 ultraşi, în faţa procurorilor