Antena Meniu Search
x

NASA a lansat 8 sateliți care vor oferi informaţii mult mai precise despre uragane (VIDEO)

Agenția Spațială Americană NASA a lansat în spaţiu opt sateliți de mici dimensiuni care îi vor ajuta pe meteorologi să estimeze mai exact intensitatea pe care o pot atinge uraganele.

Agenția Spațială Americană NASA a lansat în spaţiu opt sateliți de mici dimensiuni care îi vor ajuta pe meteorologi să estimeze mai exact intensitatea pe care o pot atinge uraganele.

Cei opt microsateliți din programul Cyclone Global Navigation Satellite System (CYGNSS) au fost amplasați pe orbita terestră joasă de racheta Pegasus XL cu trei trepte aparținând companiei aerospațiale americane Orbital ATK, la ora 13:37 GMT, detaliază AGERPRES.

Prin intermediul lor, meteorologii vor putea determina dacă furtunile tropicale câștigă sau pierd în intensitate, lucru dificil de realizat cu instrumentele sateliților desfășurați anterior.

Lansarea rețelei de opt micro-sateliți a fost amânată de două ori.

Pe acelaşi subiect

La prima încercare, luni, misiunea nu s-a realizat din pricina unei defecțiuni a mecanismului de largare al aeronavei L-1011, care a revenit ulterior la baza forțelor aeriene americane de la Cape Canaveral din Florida, de unde decolase. Miercuri, a doua oară, întârzierea a fost cauzată de "probleme cu parametrii programului de zbor al rachetei", după cum a anunțat NASA printr-un comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » NASA a lansat 8 sateliți care vor oferi informaţii mult mai precise despre uragane (VIDEO)