Antena Meniu Search
x

DOLIU ÎN AMERICA: A murit John Glenn, unul dintre cei mai faimoşi astronauţi, un pionier al erei spaţiale!

Primul american care a orbitat în jurul Terrei a murit! A zburat în spaţiu în 1962, când a făcut istorie.

Primul american care a orbitat în jurul Terrei a murit! A zburat în spaţiu în 1962, când a făcut istorie.

Astronautul american John Glenn a murit, la vârsta de 95 de ani. A intrat în istorie ca primul american care a orbitat în jurul Pământului. John Glenn a fost spitalizat în Ohio, în urmă cu o săptămână, însă informaţia a devenit publică abia acum. Cauza morţii nu a fost precizată.

"A fost un prieten, un astronaut şi un adevărat erou american. Drum bun printre stele", e mesajul postat de NASA, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

John Glenn a fost recrutat de NASA în 1959, iar în 1962 a zburat cu misiunea "Friendship 7". A stat 5 ore în spaţiul cosmic şi a devenit, astfel, primul american care a orbitat în jurul Terrei.

John Glenn intră în istorie și ca cel mai vârstnic astronaut ajuns în cosmos. În 1998, el a plecat într-o misiune spațială, la vârsta de 77 de anil. A intrat și în politică, din 1974 fiind, senator, vreme de 24 de ani.

Glenn a fost căsătorit și a avut doi copii. Legendarul astronaut american va fi înmormântat în Cimitirul Național Arlington, din Virginia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » DOLIU ÎN AMERICA: A murit John Glenn, unul dintre cei mai faimoşi astronauţi, un pionier al erei spaţiale!