Antena Meniu Search
x

Nici deținătorii GREEN CARD nu sunt scutiți de ordinul administrației TRUMP privind imigranții! Anunțul de ultimă oră

Persoanele care dețin viză de rezidență permanentă în SUA, așa-numita "carte verde", nu sunt la adăpost față de ordinul executiv prin care administrația Trump interzice temporar intrarea pe teritoriul american a persoanelor ce vin din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al departamentului pentru Securitate Internă, potrivit Reuters.

Persoanele care dețin viză de rezidență permanentă în SUA, așa-numita "carte verde", nu sunt scutiți de ordinul executiv prin care administrația Trump interzice temporar intrarea pe teritoriul american a persoanelor ce vin din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al departamentului pentru Securitate Internă, potrivit Reuters.

"Deținătorii de carte verde sunt, și ei, supuși interdicției", a spus Gillian Christensen, într-un mesaj electronic destinat agenției Reuters.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri o înăsprire serioasă a cadrului legal în materie de imigrație și primire de refugiați, în scopul stopării eventualei intrări pe teritoriul american a unor "teroriști islamiști radicali", informează AFP.

"Inițiez noi măsuri de control pentru a menține în afara Statelor Unite teroriștii islamiști radicali. Nu îi vrem aici", a subliniat președintele american, în cursul ceremoniei de învestitură a secretarului Apărării, James Mattis, desfășurată la Pentagon.

Pe acelaşi subiect

"Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în țara noastră aceleași amenințări pe care soldații noștri le combat peste hotare" (...) Nu vom uita niciodată lecțiile lui 11 septembrie" 2001, a proclamat Trump, făcând trimitere la atentatele comise în SUA de gruparea Al-Qaida și care au traumatizat America.

Potrivit decretului și anexelor sale, difuzate vineri de Casa Albă, autoritățile americane vor interzice timp de trei luni sosirea resortisanților din șapte țări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Washingtonul va opri de asemenea, timp de patru luni, programul federal de primire și reinstalare a refugiaților, de toate naționalitățile, din țări aflate în război. Un program umanitar ambițios, creat în 1980, și care nu a fost suspendat decât o singură dată: timp de trei luni după 11 septembrie 2001, notează AFP.

Cât privește refugiații sirieni, care au fugit cu milioanele de conflictul din țara lor, dar numai 18.000 au fost acceptați în SUA după 2011, lor le va fi definitivă interzisă intrarea, până la noi ordine.

Pentru anul bugetar 2016 (din 1 octombrie 2015 la 30 septembrie 2016), Statele Unite, guvernate la acel moment de Barack Obama, au admis pe teritoriul lor 84.994 de refugiați, de toate naționalitățile, dintre care puțin peste 10.000 de sirieni.

Administrația Obama, care a recunoscut în septembrie 2015 că putea face mai mult, a fixat ca obiectiv cifra de 110.000 de refugiați acceptați pentru anul bugetar 2017.

Noua administrație Trump vizează începând de acum "nu mai mult de 50.000" de refugiați, în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nici deținătorii GREEN CARD nu sunt scutiți de ordinul administrației TRUMP privind imigranții! Anunțul de ultimă oră