Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Niciun vinovat după un an de la tragedia din Odorheiu Secuiesc, unde doi elevi au murit prinşi sub dărâmături. Autorităţile nu au expertize tehnice

Au trecut aproape 10 luni de când peretele unui internat de liceu se prăbuşea la Odorheiul Secuiesc şi prindea sub el 4 copii. Doi dintre ei au murit, din cauza rănilor suferite. Deşi toate autorităţile, inclusiv preşedintele ţării, au cerut o anchetă rapidă, până acum nu a fost găsit niciun vinovat pentru teribilul incident. 

de Simona Vasiac

la 20.09.2024 , 15:16

De la începutul anchetei, trei persoane au fost puse sub acuzare, însă procurorii nu au reuşit să finalizeze investigaţiile, deoarece, spun ei, comisia de experţi nu a finalizat raportul de expertiză tehnică în construcţii. La nouă luni de când s-a produs tragedia, a fost audiat şi cel care se ocupa de proiectul şantierului care era în imediata vecinătate a liceului.

Acesta a fost audiat în calitate de suspect şi plasat sub control judiciar. Incidentul a avut loc la data de 23 decembrie 2023, atunci când acoperişul unui internat s-au prăbuşit, iar sub dărâmături au fost prinşi patru elevi.

Doi dintre aceştia au decedat: un elev de 17 ani care a fost găsit sub dărâmături şi o altă elevă de 17 ani care a decedat la două săptămâni de la incident, pe patul de spital.

Vezi și
Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Niciun vinovat după un an de la tragedia din Odorheiu Secuiesc, unde doi elevi au murit prinşi sub dărâmături. Autorităţile nu au expertize tehnice