Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan anunță un proiect uriaș de reabilitare, în București: "Vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat lansarea licitației pentru modernizarea sistemului de termoficare din București, un proiect în valoare de 281 de milioane de euro, ce se va întinde pe patru ani.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.01.2022, 17:01

groapă în București pentru reparația unei conducte de apă caldă
Nicușor Dan anunță un proiect uriaș de reabilitare, în București: "Vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată" - Shutterstock

"Am lansat licitația pentru cel mai mare proiect cu finanțare europeană dedicat modernizării sistemului de termoficare din Capitală", a scris primarul general al Capitalei, pe pagina oficială de Facebook.

Edilul precizează că se vor folosit bani din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, pe care Bucureștiul nu i-a accesat la timp. "Scopul proiectului e reabilitarea a 212 kilometri de conductă de termoficare, cu o valoare totală estimată de 281 de milioane de euro și un orizont de timp de 4 ani pentru proiectare și execuție, efort care va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. (Da, e vorba despre banii europeni pe care Bucureștiul i-a avut la dispoziție prin precedentul cadru financiar multianual pe 7 ani al Uniunii Europene, dar n-a reușit să-i acceseze atunci. Am semnat contractul pentru acest proiect cu Ministerul Fondurilor Europene la scurt timp după ce am preluat mandatul de primar general)", a precizat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei speră să aibă mai mulți ofertanți la licitație

"Cei 212 kilometri vor fi împărțiți în 25 de tronsoane și țintesc secțiunile cu cele mai mari pierderi de apă și căldură din întreaga rețea de termoficare a Bucureștiului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 martie și vreau să avem cât mai mulți ofertanți, fiindcă va fi foarte mult de lucru. La finalul proiectului vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată în Capitală", a scris primarul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Evenimente » Nicușor Dan anunță un proiect uriaș de reabilitare, în București: "Vom putea spune, în sfârșit, că problema termoficării e rezolvată"