Antena Meniu Search
x

Video Bucureştenii ar putea să nu mai dârdâie de frig în case abia peste 15 ani. Lucrările în ritm alert, singura soluţie

Mii de locuitori din Bucureşti au intrat în 2022... tot ca în comunism...cu frig în case. Noroc că a fost cald afară, spun oamenii care au ajuns să facă baie la rude. Nici măcar promisiunile autorităţilor nu le pot ţine de cald: dacă în 2021 s au schimbat 55 de kilometri de ţevi, în acest an se vor schimba 40. specialiştii spun că e nevoie de cel puţin 15 ani pentru a înlocui toată reţeaua de termoficare.(

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.01.2022, 19:55

Vezi și

Alexandra Rădulescu stă într-un apartament la parterul unui bloc din sectorul 1. A pierdut şirul iernilor în care se încălzeşte la caloriferul electric şi face baie când merge în vizită la copii. 

Alexandra Rădulescu: Am noroc că am copiii care locuiesc tot aici în cartier. Când am nevoie să fac baie mă duc, mă ia cu maşina, mă duc fac baie, mă aduce înapoi.

Culmea, blocul este legat şi la o centrală termică în miniatură, care a fost adusă de primărie tocmai ca soluţie de rezervă. Chiar şi aşa oameni tot în frig stau.

Localnici: Încălzesc apă la aragaz. La copil mai bag un calorifer electric. 

Pe acelaşi subiect

E ceva dezolant. Două containere pe care se dau probabil foarte mulţi bani la închiriere şi care sunt aduse de pomană. 

Ce explicaţii au găsit oficialii

Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica: A fost avarie ieri-alaltăieri, a fost oprit, a funcţionat respectiva capacitate, s-a rezolvat avaria şi se reia funcţionarea. Calorifele nu se înfierbântă imediat. 

Probleme sunt în toată Capitala. Aproape 1.500 de blocuri nu au apă caldă şi căldură, cele mai multe sunt în sectoarele 1,2,3 şi 6. Şi în sectorul 4, o avarie a lăsat fără căldură locatarii din 72 de blocuri. 

Administrator bloc: Au pus mâna pe calorifere să le încălzească locatarii cu mâna caloriferele. Am fost sunată de către locatari zilnic de către două-trei ori zilnic să mi se aducă la cunoştinţă că nu au căldura. 

Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica: Începând cu ziua de astăzi, parametri vor creşte.  A fost şi o oprire a CET Sud. Am avut şi noi avarii de reparat după perioada de sărbători, ajunsesem cu funcţionarea la limită. 

Termoficarea în Capitală este de ani întregi în colaps. Iar lucrările de înlocuire nu sunt deloc simple. Neoficial, specialiştii Termoenergetica spun că schimbarea conductelor uzate din Bucureşti ar putea dura cel puţin 15 ani, şi asta dacă s-ar lucra într-un ritm alert.  Asta în timp ce anul trecut au fost înlocuiţi doar 55 de kilometri de conducte. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că anul acesta ar urma să fie schimbaţi alţi 40 de kilometri. În total, însă... reţeaua are aproape 4.000. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bucureştenii ar putea să nu mai dârdâie de frig în case abia peste 15 ani. Lucrările în ritm alert, singura soluţie