Antena Meniu Search
x

Nu ai fi zis! BENEFICIILE incredibile ale SCORŢIŞOAREI

Aroma să inconfundabilă ne face să ne gândim imediat la iarnă şi Crăciun, însă puţini au habar de beneficiile ei

Aroma să inconfundabilă ne face să ne gândim imediat la iarnă şi Crăciun, însă puţini au habar de beneficiile ei

Iată câteva exemple:

ACNEE: Are efect antimicrobian, ceea ce înseamnă că poate fi folosită în diferite măşti pentru faţă, iar prima afecţiune pe care o combate cu succes este acneea .

ANTI-IMBATRANIRE: Extractul de scorţişoară poate încetini procesul de îmbătrânire. Atunci când moleculele de zahăr se unesc cu proteinele din corp, acestea din urmă devin rigide şi se deformează. Acest fenomen poate avea loc oriunde în corp, însă atunci când afectează colagenul şi elastina din piele, conduce la apariţia ridurilor . Cercetările recente au arătat că extractul de scorţişoară poate încetini acest proces într-o mare măsură, ceea ce înseamnă că reduce riscul apariţiei ridurilor.

SLĂBIRE: Se pare că un singur gram din acest condiment este suficient pentru a regla nivelul zaharurilor din sânge şi a scădea colesterolul. Consumă zilnic un cubuleţ sau două de ciocolată neagră presărată cu scorţişoară. Această formulă te va ajuta să metabolizezi carbohidraţii mai repede.

RESPIRAŢIA: În cazul în care ai o sensibilitate a stomacului, poţi înlocui guma cu o bucăţică de scorţişoară - nu numai că are un gust grozav, dar îi va da şi respiraţiei tale o prospeţime inegalabilă!

STIMULEAZĂ MEMORIA: În afară de respiraţia proaspătă şi gustul plăcut, scorţişoara are şi un beneficiu mai puţin cunoscut: stimulează memoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Nu ai fi zis! BENEFICIILE incredibile ale SCORŢIŞOAREI