Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu ar fi nicio legătură între defrişările de pe Valea Oltului şi alunecările de teren. Curăţarea nămolului de pe şosea a durat 6 ore

Problemele au început încă de azi-noapte şi a plouat în neştire în mai multe zone din ţară. Pe Valea Oltului, au fost alunecări de teren catastrofale, care au ţinut traficul blocat ore în şir, azi-noapte. Apele au acoperit şi străzile din câteva oraşe. 

de Claudiu Loghin

la 14.09.2024 , 13:49

Pe Drumul Naţional 7, în apropierea localităţii Brezoi, cantităţi impresionante de nămol au căzut de pe versant, blocând astfel benzile de circulaţie. Cei de la Drumuri au început imediat să cureţe şoseaua, dar n-a fost treabă uşoară. Între timp, în trafic se stătea. Pentru că s-au format cozi, circulaţia pe DN 7, dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a fost deviată, pe DN 1, către Brașov. 

Pe albie s-a scurs o cantitate foarte mare de pământ, pietre, bolovani, stânci şi crengi care au astupat o scurgere de sub Drumul Naţional 7 şi în acest fel s-a ajuns la o cantitate foarte mare de aluviu să se scurga pe asfalt catre Valea Oltului. 

Şase ore a durat până când circulaţia a fost reluată

Articolul continuă după reclamă

Valea Oltului a fost închisă timp de o lună pentru lucrări la viitoarea autostradă Sibiu-Pitești, pentru care a fost nevoie de defrișări în zonă. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au transmis că viitura nu s-a produs pe sectorul Lazaret-Boița, unde s-au efectuat lucrările, prin urmare nu ar exista o legătură între defrişări şi alunecarea de teren produsă noaptea trecută. 

Furtuna a făcut prăpăd aseară în mai multe zone din ţară. Ploile abundente însoţite de descărcări electrice i-au speriat pe piteşteni, care au fost avertizaţi de un mesaj RO-Alert să stea în casă. În mai multe zone ale oraşului, străzile s-au transformat în râuri după ce reţeaua de canalizare nu a mai putut face faţă debitului mare de apă.     

Casele oamenilor au fost şi ele inundate. Şoferii au circulat cu dificultate, mai ales că, în unele cazuri, apa a ajuns aproape de capota maşinii. Vijelia puternică a smuls doi brazi uriaşi din pământ, iar pompierii au intervenit de urgenţă cu o platformă de lucru la înălţime pentru a-i îndepărta. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Nu ar fi nicio legătură între defrişările de pe Valea Oltului şi alunecările de teren. Curăţarea nămolului de pe şosea a durat 6 ore