Antena Meniu Search
x

Video Nu găsești coș de cumpărături, nu intri în supermarketurile din Argeș. Măsura originală anti-COVID găsită de autorități

Mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, iar febra cumpărăturilor de sărbători este pe cale să înceapă. Însă autorităţile vor să evite, pe cât posibil, aglomeraţia în magazine.

de Mariana Zaharia

la 08.12.2020, 11:37

Vezi și
  • Măsurile luate în Argeș pentru oprirea răspândirii coronavirusului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În Argeş, edilii au găsit o soluţie originală, pentru a controla fluxul clienţilor. Fiecare hypermarket va avea un număr limitat de cărucioare. Iar oamenii vor avea acces în magazin doar după ce intră în posesia unui cărucior, astfel încât distanţa fizică să nu fie o problemă.

Imaginile cu zeci de oameni care se îmbulzesc în magazine rămân doar o amintire pentru populaţia judeţului Argeş. Din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavius, intrarea în hipermarketuri se face de acum limitat.

Astfel, fiecare client aflat în interior trebuie să aibă un spaţiu aferent de 8 metri pătraţi. Iar în funcție de acest criteriu, se calculează automat şi numărul de persoane care pot intra în acelaşi timp în magazine. Oamenii au fost receptivi la noile măsuri, mai ales că atâta timp cât pieţele au fost închise, cumpărătorii au mers mult mai des în spaţiile închise.

Localnic: "Din punctul meu de vedere, mi s-a părut cea mai mare prostie să blochezi pieţele şi să aglomerezi hipermarketurile. Şi faptul că au redus programul de lucru consider că nu-i o chestie bună".

Reporter: "De ce?"

Localnic: "Eu preferam programul de dimineaţă sau seara când e mai aerat".

O altă măsură luată este eliminarea coşului de mână şi reducerea numărului de cărucioare la numărul de persoane care pot intra deodată în fiecare magazin. Chiar şi de sărbători, administratorii au interdicţie de a suplimenta numărul acestora.

Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş: "Dacă clientul se duce la magazin şi nu găseşte cărucioare semnul este că magazinul este plin şi că trebuie să aştepte. Cred că este o idee bună pe care toţi o înţeleg şi pe care toţi o pot pune în practică şi care poate fi şi uşor de verificat".

La casele de marcat, fiecare client va fi obligat să aştepte în spatele căruciorului, iar astfel distanţarea va fi asigurată pemanent. Restricţiile au intrat în vigoare de la începutul acestei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Nu găsești coș de cumpărături, nu intri în supermarketurile din Argeș. Măsura originală anti-COVID găsită de autorități