Antena Meniu Search
x

Video O elevă din Giurgiu a folosit deep fake pentru a-şi transforma colegul în actor de filme pentru adulţi. Reacţia mamei când a văzut

Un caz cel puţin bizar a fost tranşat zilele acestea de judecătorii din Giurgiu. O elevă dintr-o şcoală generală din judeţ a folosit o aplicaţie pentru a pune faţa unui coleg pe chipul unui actor de filme pentru adulţi. Adolescenta ar fi trimis apoi videoclipul întregii clase. Băiatul a avut nevoie de consiliere psihologică după incident. Culmea, instanţa a decis că familiile ambelor copii îşi datorează daune. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.10.2022, 19:42

Vezi și

Totul s-ar fi întâmplat anul trecut, atunci când cei doi elevi erau în clasa a 5-a. Tânăra ar fi folosit o aplicaţie bazată pe un motor de inteligenţă artificială pentru a truca filmul interzis sub 18 ani, în care ar fi adăugat faţa băiatului. Mama elevului a aflat de la alţi părinţi despre întreaga poveste.

Mama băiatului: A fost pus pe un site, anunţându-mă o mămică, mămica la o colegă de clasă, spunându-mi: "Băi, uite, tu ştii că a fost băiatul pus pe un....un site, din acesta foarte. Făţuca la băiatul meu şi un film porno.

Eleva ar fi folosit şi imaginea unei profesoare

Tânăra ar fi şters videoclipul la scurt timp după publicare, însă nu înainte de a-l trimite mai multor colegi din clasă. Mai mult decât atât, elevul de 12 ani nu ar fi fost singura victimă, spune mama băiatului.

Pe acelaşi subiect

Mama băiatului: Toată clasa văzuse chestia asta, adică colegii lui. Această fetiţă făcea şi poze profesorilor. Am înţeles că a fost, tot la fel, pe acest site, faţa la una dintre profesoarele lor.

Adrian Cuculis, avocat: În urma întâmplării respective, părţile s-au dat în judecată reciproc. Discutăm despre o primă hotărâre judecătorească care vizează zona Deepfake-ului.

Şi băiatul a fost găsit vinovat

Instanţa a stabilit că familia adolescentei trebuie să îi plătească familiei colegului ei daune în valoare de 5000 de lei. Doar că şi băiatul a fost găsit vinovat.

Adrian Cuculis, avocat: În urma prezentării acelui clip către toţi colegii de clasă ai băiatului, băiatul respectiv a adus anumite injurii persoanei respective şi atunci instanţa de judecată a considerat că aceste daune morale ar trebui să fie plătite în mod reciproc şi de către colega respectivă dar şi de către cel care a fost iniţial calomniat, defăimat prin modificarea clipului video.

Decizia instanţei în cazul celor doi elevi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O elevă din Giurgiu a folosit deep fake pentru a-şi transforma colegul în actor de filme pentru adulţi. Reacţia mamei când a văzut