Antena Meniu Search
x

O gravidă în luna a şaptea a murit de Covid-19, după ce s-a tratat singură acasă. Patru copii au rămas orfani de mamă

O femeie de 32 de ani, însărcinată în luna a şaptea, din Nucet, judeţul Bihor, a murit după ce s-a infectat cu Covid. Mămica nu era vaccinată şi s-a internat în spital în stare gravă, după ce timp de o săptămână s-a tratat singură acasă cu paracetamol.

de Monica Palade

la 06.10.2021, 13:39

O gravidă în luna a şaptea a murit de Covid-19, după ce s-a tratat singură acasă. Patru copii au rămas orfani de mamă - Shutterstock

După 11 zile de agonie, bihoreanca a pierdut lupta. Gravida a încetat din viaţă luni, la ora 13.15, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, unde fusese transferată cu o săptămână înainte din secţia ATI a Maternităţii.

S-a tratat singură acasă

"Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2.00 noaptea, cu simptome specifice de Covid. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv, şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid", a declarat pentru Bihoreanul dr. Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean.

O comisie urmează să stabilească cazurile decesului matern. "La fel ca în toate cazurile de deces matern, şi acesta a fost raportat la Ministerul Sănătăţii şi se va întruni o comisie de analiză a cazului care va stabili cu exactitate cauza decesului şi corectitudinea conduitei terapeutice", a mai precizat dr. Lucia Daina.

În urma morţii femeii, patru copii au rămas orfani de mamă. „Mi-a spus doctorul: «E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc». I-am spus să o salveze că am patru copii", a declarat soţul femeii, potrivit Digi 24.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O gravidă în luna a şaptea a murit de Covid-19, după ce s-a tratat singură acasă. Patru copii au rămas orfani de mamă