Antena Meniu Search
x

Medic ATI la Matei Balș: "Din 17 august reanimarea e plină cu critici Covid, mutația Delta. Am dublat capacitatea, ne pregătim poate de triplare!"

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, mărturisește că din 17 august reanimarea este plină cu bolnavi COVID în stare critică. Potrivit specialistului, a fost dublată capacitatea de admisie a pacienţilor în secţia de Terapie Intensivă, fiind luată în calcul triplarea acesteia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.10.2021, 08:14

Medic ATI la Matei Balș: "Din 17 august reanimarea e plină cu critici Covid, mutația Delta. Am dublat capacitatea, ne pregătim poate de triplare!"

Dr. Elena Copaciu prezintă, într-un "Jurnal de front pandemic!", pe Facebook, cazurile grave de COVID-19 care au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Spune că sunt persoane nevaccinate, tineri fără comorbidităţi care nu cred în existenţa virusului şi nici în vaccin, ceea ce a impus dublarea capacităţii de admisie a pacienţilor în secţia de terapie intensivă, fiind luată în calcul triplarea acesteia. 

"68 de ani, singura, nevaccinata, cu simptome Covid de o saptamana, adusa de la sute de km distanta pt internare, de doi preoti din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, barbat, nevaccinat, miocardită virală Covid-19. Stare critică.

Pacient in jur de 70 de ani, adus cu forța de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturație în oxigen a sângelui- 60%!!...admis direct in terapie intensivă!

Pe acelaşi subiect

4 pacienti de diverse vârste internați simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid-19 cu mutația Delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidități, nevaccinat, externat dupa cam 5 saptamani, 4 in terapie intensiva. Colegii sai de salon au fost mai puțin norocoși!

Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred in virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!", sunt cazurile menţionate de medicul Elena Copaciu în postarea de pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medic ATI la Matei Balș: Din 17 august reanimarea noastra e plina cu critici Covid

Potrivit medicului specialist, din 17 august reanimarea este plină cu bolnavi COVID în stare critică.

"Din 17 august reanimarea noastra e plina cu critici Covid, mutatia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreti sa stiti cu ce eforturi! Ne pregatim poate de triplare! Dar nu asa se face medicina acestui secol in Europa! E vremea sa intelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile!

Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea! Când ești sănătos poți să îți urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult mult mai greu!....", conchide Dr. Elena Copaciu.

Ulterior, medicul a precizat într-un comentariu, că sunt şi persoane vaccinate care au COVID-19 şi care sunt internate în spital, dar numărul lor este mic. 

"Majoritatea celor vaccinaţi nu fac pneumonie Covid, ci doar infecţii de căi aeriene superioare (rinite, sinuzite, angine). Vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe. Unii cu prezentare tardivă la spital", a mai spus medicul ATI.

Record de cazuri noi de Covid în România: Peste 15.000 în 24 de ore

Un nou record de cazuri de Covid a fost înregistrat marți, când Grupul de Comunicare Strategică a anunțat peste 15.000 de îmbolnăviri în 24 de ore. În același interval au fost raportate 252 de decese.

Dintre cele 252 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, două la categoria de vârstă 30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 la categoria de vârstă 50-59 ani, 70 la categoria de vârstă 60-69 ani, 88 la categoria de vârstă 70-79 ani și 63 la categoria de vârstă peste 80 ani. 238 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 252 de pacienți decedați, 227 erau nevaccinați și 25 vaccinați. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 25 și 87 de ani. 23 dintre pacienții decedați vaccinați care au decedat prezentau comorbidități și 2 nu au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.402. Dintre acestea, 1.480 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 407 sunt minori, 385 fiind internați în secții și 22 la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Medic ATI la Matei Balș: "Din 17 august reanimarea e plină cu critici Covid, mutația Delta. Am dublat capacitatea, ne pregătim poate de triplare!"