Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România unde o singură trecere de pietoni are 24 de semafoare. Şoferii, hipnotizaţi: "Nici nu ştii la care să te uiţi"

Anul acesta, Timişoara poate economisi fără probleme banii destinaţi luminiţelor de Crăciun. Oraşul străluceşte oricum de la... semafoare. Sunt atât de multe, că aproape îi hipnotizează pe şoferi. Nimeni nu mai înţelege când şi pe unde să treacă. Două treceri de pietoni sunt campioane la acest capitol. Au, atenţie, 24 şi chiar 25 de semafoare! Iată cum orașul de pe Bega își capătă o poreclă ce l-a făcut şi altădată celebru: Semafori-șoara! 

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 17:37

Vezi și

Suntem pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara. În ultimii ani, zona a fost un șantier, însă acum, constructorii au ajuns la lucrări de... finețe. Recent au fost montate semafoarele și nu s-au făcut economii. 

Iulia Pop, reporter Observator: Ştiţi deja: avem semafoare şi ne place să ne lăudăm cu ele. Câte pot încăpea pe un singur stâlp?! Să le numărăm... 1,2,3,4,5,6  semafoare. 

De ce atât de multe?

Locuitor: Suntem cea mai semaforizată localitate din țară! Vrem să concurăm cu Anglia. Nu ştiu dacă semafoarele ne lipseau, dar un lucru ne va lipsi sigur: canalizarile. E lucrare pe bani europeni... da, dar facută de români. 

Pe acelaşi subiect

Valoarea totală a investiției aici de aproape 150 de milioane de lei, din care peste 91 de milioane de lei sunt din fonduri europene nerambursabile. Nu departe ne oprim pe o altă arteră a cărei reabilitare va fi în curând gata: Bulevardul Cetății.

Iulia Pop, reporter Observator: Altă intersecţie, aceeaşi abundentă de semafoare. Doar în spatele meu sunt 13 și dacă mergem mai departe, continuăm numaratoarea. 2, cu 5 aici, = 7, cu înca 3 = 10 și cu înca 2, = 12. În total, 25 de semafoare doar în această intersecţie. Dacă le aprindem pe toate de Crăciun, cred că nici nu mai sunt necesare luminiţele. 

Trecere de pietoni cu 24 de semafoare

În alţi 200 de metri, pe acelaşi bulevard, mai găsim o trecere de pietoni frumos accesorizată cu... 24 de semafoare.

Ruben Lațcău, viceprimar Timișoara: Din păcate Semaforișoara nu a dispărut. Noi suntem într-o situaţie un pic paradoxală, în care în zone în care nu am avea nevoie de semafoare avem prea multe. Dar sunt alte zone unde avem nevoie și nu sunt suficiente. E un element de siguranţă rutieră să ai semafor, nu e un element comic.  

Timișoara a devenit celebră la nivel național în timpul fostei administrații când au fost montate peste 3000 de instalaţii de dirijare a traficului, inclusiv în sensurile giratorii. Noua conducere a orașului a anunţat anul trecut că renunță la aproape 200, considerate inutile. Administraţia locală spunea atunci că întreţinerea lor este extrem de scumpă: cât bugetul a trei comune din jurul orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Oraşul din România unde o singură trecere de pietoni are 24 de semafoare. Şoferii, hipnotizaţi: "Nici nu ştii la care să te uiţi"