Antena Meniu Search
x

Răspunsul AUR, după acuzaţiile minorei care ar fi fost violată într-o delegaţie: "A avut acordul părinţilor să vină"

Reprezentanţii partidului AUR a transmis primul răspuns după ce în cursul zilei de luni, 18 septembrie, au fost acuzaţi de o minoră de 17 ani că aceasta ar fi fost violată în timp unei delegaţii din Constanţa, după o noapte de beţie. Fata s-ar fi trezit în altă cameră, cu dureri şi cu urme de sânge în jur. 

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 16:49

Răspunsul AUR, după acuzaţiile minorei care ar fi fost violată într-o delegaţie: "A avut acordul părinţilor să vină"
Răspunsul AUR, după acuzaţiile minorei care ar fi fost violată într-o delegaţie: "A avut acordul părinţilor să vină" - Shutterstock

Reprezentanţii AUR au transmis luni, referitor la acuzaţiile de viol ale unei tinere de 17 ani care a participat la Şcoala de vară a partidului, că singurul incident despre care au cunoştinţă organizatorii în prezent este cel petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie, atunci când minora cazată într-o cameră rezervată invitaţilor a fost găsită într-o stare avansată de ebrietate, iar concomitent părinţii tinerei, alertaţi de felul în care ea discuta la telefon, au sunat la poliţie şi au solicitat intervenţia unui echipaj la faţa locului.

Fata a recunoscut că a consumat alcool

AUR mai precizează că fata a venit la eveniment cu acordul părinţilor şi a recunosc ea singură că a consumat alcool, fiind trimisă a doua zi dimineaţă acasă, alături de doi însoţitori care au predat-o părinţilor. „Alianţa pentru Unirea Românilor a pus la dispoziţia poliţiei listele de participanţi şi imaginile video inregistrate pe camerele hotelului”, mai indică reprezentanţii formaţiunii.

„Singurul incident despre care organizatorii Şcolii de vară au cunoştinţă în momentul de faţă s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaţilor a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate”, au transmis reprezentanţii AUR, într-un comunicat de presă remis, luni News.ro.

Pe acelaşi subiect

Părinţii fetei au alertat autorităţile

Sursa citată mai spune că simultan, „părinţii tinerei, alertaţi de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliţie şi au cerut intervenţia unui echipaj la faţa locului”.

„La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă şi a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate şi neconstatând nimic suplimentar, poliţiştii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locaţie pentru a se reface. În dimineaţa zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoţitori care au predat-o părinţilor. La fel ca toţi ceilalţi participanţi minori, tânăra a venit la Şcoala de vară cu acordul părinţilor”, mai indică sursa menţionată.

AUR a pus la dispoziţie imaginile poliţiei

Alianţa pentru Unirea Românilor a pus la dispoziţia poliţiei listele de participanţi şi imaginile video inregistrate pe camerele hotelului, conchide comunicatul de presă al formaţiunii.

Totul a început după ce o minoră de 17 ani, care a fost plecată cu delegația AUR în municipiul Constanța, spune că, după o noapte de beţie, s-a trezit a doua zi cu dureri în zona intimă, dar şi cu urme de sânge în jur. 

AUR ia în cancul variante înscenării

Antonio Andruşceac, viceliderul grupului AUR din Camera Deputaţilor, a declarat luni, despre acuzaţiile de viol lansate de o adolescentă, după participarea la Şcoala de vară a partidului că sunt o grămadă de semne de întrebare şi că el crede că este o înscenare. Deputatul a precizat că formaţiunea a demarat o anchetă internă privind acest incident grav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Răspunsul AUR, după acuzaţiile minorei care ar fi fost violată într-o delegaţie: "A avut acordul părinţilor să vină"