Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu mai are în acest moment un singur medic cardiolog de gardă

Situaţie extrem de gravă la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu. Timp de cel puţin jumătate de lună, ambulanţa nu va mai putea aduce aici pacienţii cu afecţiuni cardiologice. Şi asta pentru că spitalul are în acest moment un singur medic care face gărzi, iar, în absenţa acestuia, pacienţii sunt redirecţionaţi către Târgu-Cărbunești sau Craiova. Doar că, evident, drumul mai lung înseamnă şi riscuri mai mari.

de Diana Speretoiu

la 12.08.2024 , 16:13

S-a ajuns în această situație din cauza deficitului de personal, iar perioada concediilor a amplificat această lipsă. În total, în 14 zile din această lună, nu pot fi asigurate gărzile.

Spitalul de urgenţă din Târgu Cărbuneşti a fost notificat să preia pacienţii în zilele în care spitalul din Târgu Jiu nu are medic de gardă. În aceeași adresă Spitalul a menționat că în prezent doi medici cardiologi își desfășoară activitatea aici și doar unul face gărzi.

Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu mai are în acest moment un singur medic cardiolog de gardă

Vezi și

De asemenea, în funcție de gravitatea cazurilor, acestea vor fi preluate de Spitalul din Târgu Cărbunești sau de o clinică din Dolj.

Spitalul din Târgu Jiu a încercat în ultimele două luni să facă angajări, însă nu a putut să facă acest lucru pentru că nu s-au putut forma comisiile de angajări, tot din cauza concediilor. Luna viitoare, însă, Spitalul va relua aceste proceduri.

Bolile cardiovasculare reprezintă, în țara noastră, principala cauză de deces. Suntem pe primul loc în UE, cu peste 100 de decese la suta de mii de locuitori. 

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu mai are în acest moment un singur medic cardiolog de gardă