Antena Meniu Search
x

OSCE CONFIRMĂ: Teroriştii FURĂ PROBE COMPROMIȚĂTOARE

Oficiali ai OSCE confirmă dispariția unei părţi a aeronavei Boeing 777, aparţinând „Malaysia Airlines”, de la locul prăbușirii sale în regiunea Donețk, din estul Ucrainei

Oficiali ai OSCE confirmă dispariția unei părţi a aeronavei Boeing 777, aparţinând „Malaysia Airlines”, de la locul prăbușirii sale în regiunea Donețk, din estul Ucrainei

„Putem observa locul în care a căzut aeronava. Nu vedem nici un cadavru. Am observat şi dispariţia unor părţi din aeronavă. Ţinem sub observaţie regiunea catastrofei şi documentăm totul”, a spus Michael Bociurkiw, purtătorul de cuvânt al OSCE.

Acesta a adăugat că insurgenţii permit deplasarea experţilor OSCE „doar într-un anumit perimetru”, accesul deplin al exeprţilor la locul tragediei fiind restricţionat.

De asemenea, potrivit lui Bociurkiw, reprezentanți ai misiunii au văzut în unul dintre cele mai apropiate noduri de cale ferată, la Torez, un tren frigorific, în care s-ar păstra o parte dintre cadavre, dar numărul exact al acestora nu poate fi identificat.

Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, citat de CNN, anunţase că echipele de intervenţie ucrainene au gasit 196 de cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului „Malaysia Airlines” prăbuşit în estul Ucrainei.

"Reprezentanți înarmaţi ai aşa-zisei Republici Populare Doneţk au pus la dispoziţia noastră un „sector securizat”. Jurnaliştii şi alte persoane sunt ţinute la distanţă. Şoferii nu ies din maşini”, a declarat un reprezentant al misiunii OSCE, conform Deschide.md.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al insurgenţilor a anunţat intenţia teroriştilor de a transmite cadavrele experţilor internaţionali.

Una dintre persoanele responsabile a declarat că este în așteptarea experților. Nu vreau să speculez, dar se pare că există o dorință de a permite accesul experţilor internaţionali la cadavre”, a adăugat acesta.

Bociurkiw a mai raportat că teroriștii au adus la Torez şi un tren de modelul sovietic, care ar urma să trasnporte cadavrele pe teritoriul controlat de forţele guvernamentale ucrainene, cel mai probabil în Harkov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » OSCE CONFIRMĂ: Teroriştii FURĂ PROBE COMPROMIȚĂTOARE