Antena Meniu Search
x

Paco, puiul de leu salvat după ce a fost găsit într-un portbagaj, s-a făcut mare. Dar nu l-a uitat pe omul care l-a îngrijit

Povestea lui Paco, puiul de leu pe care doi suceveni voiau să îl vândă şi care îl ţineau în portbagaj, a impresionat o ţară întreagă.

de Monica Palade

la 18.05.2021, 16:17

Vezi și

În 2018, puiuţul, aflat într-o stare precară şi care fusese luat de lângă mama sa, îi înduioşa pe români cu privirea sa inocentă şi jucăuşă.

Micuţul, care a primit numele de Paco, a fost norocos, pentru că frăţiorul său nu a avut aceeaşi soartă.

În august, doi suceveni au călătorit 600 de kilometri ca să-l aducă pe Paco la Timișoara, unde doi polițiști sub acoperire au susținut că vor să-l cumpere. Animalul, care avea atunci doar o lună, a fost găsit speriat, flâmând și deshidratat pe bancheta din spate a unei mașini.

În mai puţin de o lună, Paco şi-a dublat greutatea, fiind îngrijiit zilnic de veterinarul grădinii zoologice din Timişoara. Leuţul a fost mutat apoi în casă nouă, la Târgu Mureş. "Noul nostru locatar este sănătos, dar, din păcate e obișnuit cu carne. Dacă era crescut lângă mamă, la cele 5 luni și jumatate ale sale ar fi trebuit să fie incă alăptat", declara la vremea repsectivă Horaţiu Gorea, director Zoo Târgu Mureș.

Pe acelaşi subiect

Revedere cu omul care l-a salvat

Recent, deputatul Claudiu-Martin Chira, cel care a contribuit la salvarea lui Paco, a venit să-l revadă pe micuţul, care s-a făcut mare. Iar reacţia animalului a fost pe măsură. Leul s-a bucurat de revedere şi s-a gudurat pe lângă gard, cerşind o mângâiere. 

"Când un animal te iubește, își aduce aminte de tine și după 2 ani!", a scris deputatul pe pagina de Facebook, alături de înregistrare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Paco, puiul de leu salvat după ce a fost găsit într-un portbagaj, s-a făcut mare. Dar nu l-a uitat pe omul care l-a îngrijit