Antena Meniu Search
x

Paco, puiul de leu pe care doi suceveni au vrut să-l vândă într-o parcare, a ajuns în noua lui casă (Video)

Paco, puiul de leu pe care doi suceveni au vrut să-l vândă într-o parcare din Timişoara, are acum o nouă casă, el ajungând în prag de sărbători la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Paco, puiul de leu pe care doi suceveni au vrut să-l vândă într-o parcare din Timişoara, are acum o nouă casă, el ajungând în prag de sărbători la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Povestea lui Paco a emoționat o țară întreagă, după ce a fost descoperit într-o parcare din Timișoara, unde doi suceveni doreau să-l vândă.

Paco, la un pas să fie vândut într-o parcare

În august, doi suceveni au călătorit 600 de kilometri ca să-l aducă pe Paco la Timișoara, unde doi polițiști sub acoperire au susținut că vor să-l cumpere.

Pe acelaşi subiect

Animalul, care avea atunci doar o lună, a fost găsit speriat, flâmând și deshidratat pe bancheta din spate a unei mașini.

Paco, puiul de leu care a fost la un pas sa fie vandut intr-o parcare, are o noua casa

Când cei doi polițiști au întrebat dacă animalul are acte, vânzătorii s-au eschivat, după care oamenii legii s-au legitimat și au contactat de urgență Garda de Mediu Timiș.

Botezat "Paco", puiul de leu a fost dus la Grădina Zoologică Timișoara, unde a fost îngrijit cu drag de angajați.

Se pare că fratele lui Paco a murit după ce a fost luat și el de la mamă, în timp ce animalele se aflau în parcul zoologic din Ilișești Suceava.

La Timișoara, în mai puţin de o lună, felina şi-a dublat greutatea, fiind îngrijiit zilnic de veterinarul grădinii zoologice.

Paco are acum o nouă casă, la Târgu Mureș

Puiul de leu are acum 5 luni și jumătate și, pentru această iară, și-a găsit o nouă casă. Paco a fost transferat, joi, de la Timișoara la Grădina zoologică din Târgu Mureș.

Grădina zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare din țară și singura din România inscrisă în Catalogul Mondial al Grădinilor.

"Noul nostru locatar este sănătos, dar, din păcate e obișnuit cu carne. Dacă era crescut lângă mamă, la cele 5 luni și jumatate ale sale ar fi trebuit să fie incă alăptat", a declarat Horatiu Gorea, director Zoo Târgu Mureș.

Deși la Târgu Mureș mai sunt cinci lei, 3 masculi, 2 femele, Paco nu va putea fi integrat în familia existentă, din cauza riscurilor.

"Riscurile ar fi mari, insă în jurul său ar putea fi formată o altă familie după ce va crește, vom vedea cum e mai bine, până atunci va crește frumos", a mai spus directorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri Mondene » Paco, puiul de leu pe care doi suceveni au vrut să-l vândă într-o parcare, a ajuns în noua lui casă (Video)