Antena Meniu Search
x

Video Panică într-un bloc din Târgu Mureş. Zeci de oameni au ieşit în stradă, după ce un miros înţepător a inundat imobilul

A fost panică mare, aseară, într-un bloc din Târgu Mureș. Mai mulţi locatari au rămas fără aer, alţii au simţit că se sufocă. Un miros înţepător a umplut imobilul, iar oamenii au fugit speriaţi în stradă. Pe scara blocului s-au găsit urme de amoniac, însă până acum nu se ştie de unde provine substanţa. Locatarii s-au întors în case după ce clădirea a fost aerisită. 

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 10:51

Vezi și

S-a speriat lumea?

Da, da. Şi a sunat la pompieri şi au venit o armată întreagă.

Apelul la 112 s-a dat în jurul orei 21.00. Imediat, zeci de pompieri au ajuns la blocul cu patru etaje unde locatarii care s-au sufocat intraseră în panică.

N-avea miros. Înţepa la gât şi nu mai primeai aer. Nu ştiu ce... Am auzit că pe casa scării e un fel de fâsâit. După 5 minute deja a intrat în casă. Toţi strănutam, tuşeam, curgea nasul şi nu ştiam de ce. 

N-am simţit niciun miros. Numai am tuşit şi am strănutat şi am vomitat.  

M-a strâns de gât. 

Căpitan Mihai Gagyi, comandant detașament Târgu Mureș: Echipajul de apărare chimică biologică radiologică și nucleară adică cbrn au efectuat măsurători pe toată casa scării unde am identificat prezența amoniacului între o valoare de 20 de părți pe milion. Această valoare ulterior a început să scadă în urma aerisire executată acasă e scări. Din fericire nu a fost nevoie de evacuarea cetatenilor.

Angajaţii ISU spun că valoarea de amoniac descoperită nu este periculoasă

Căpitan Mihai Gagyi, comandant detașament Târgu Mureș: Valoarea periculoasă începe de la 50 de părți per milion care de fapt atenționează aparatele ar fi un pericol. Iar valoarea de 100 de părți per milion este deja un pericol. Din fericire nu am avut nicio victimă.

Şi de la Gaze este cineva, un reprezentant, şi pompieri şi jandarmi. 

Pompierii, poliția, dar şi cei de la gaz au rămas în zonă mai multe ore ca să se asigure că situația este sub control. Aceştia verifică acum de la ce ar fi putut proveni amoniacul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Panică într-un bloc din Târgu Mureş. Zeci de oameni au ieşit în stradă, după ce un miros înţepător a inundat imobilul