Antena Meniu Search
x

Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră (Video)

Papa Francisc a transmis un mesaj video pentru români, înaintea vizitei de trei zile în România şi mulţumeşte preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru invitaţie. Suveranul Pontif spune că se bucură cu gândul la călătoria în România, pe care o descrie "o ţară frumoasă şi caldă ca un pelerin şi un frate".

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 28.05.2019, 22:00

Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră (Video) Vezi și

Papa Francisc a transmis un mesaj video pentru români, înaintea vizitei de trei zile în România şi mulţumeşte preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru invitaţie.

Suveranul Pontif spune că se bucură cu gândul la călătoria în România, pe care o descrie "o ţară frumoasă şi caldă ca un pelerin şi un frate".

Papa Francisc, mesaj pentru români

"Iubiţi fraţi şi surori din România, mai sunt doar câteva zile până la călătoria ce mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi încă de pe acum vreau să vă transmit salutul meu cel mai cordial pentru voi toţi. Vin în România, o ţară frumoasă şi caldă ca un pelerin şi un frate. Îi mulţumesc preşedintelui şi mulţumesc celorlalte autorităţi ale statului pentru invitaţie şi pentru întreaga colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române şi de asemenea, cu preoţii şi credincioşii catolici. Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a răspândit credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost tot fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar şi în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, inclusiv cu pierderea vieţii este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familie, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi . Ştiu că mulţi pregătesc intens vizita mea şi vă mulţumesc din inimă! 

Pe acelaşi subiect

Pe voi toţi vă asigur că vă sunt aproape în rugăciune şi vă dau Binecuvântarea mea.

Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!", a transmis Suveranul Pontif românilor.

Papa Francisc va fi în România în perioada 31 mai - 2 iunie, iar pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mesajul Papei Francisc pentru români, înaintea vizitei în ţara noastră (Video)