Antena Meniu Search
x

Papa Francisc vine în România. Echipa Observator îl va însoţi în avion

E o săptămână istorică pentru România. Doar trei zile ne mai despart de momentul când Papa Francisc va călca pe pământ românesc. O echipă Observator îl va însoţi în avionul care îl va aduce la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 27.05.2019, 21:24

Vezi și

E o săptămână istorică pentru România. Doar trei zile ne mai despart de momentul când Papa Francisc va călca pe pământ românesc. O echipă Observator îl va însoţi în avionul care îl va aduce la Bucureşti. Colegele noastre, Mădălina Iacob şi Loredana Popovici, se vor afla printre cei 70 de jurnalişti acreditaţi la Vatican să fie alături de Suveranul Pontif, pe tot parcursul călătoriei în ţara noastră. În Capitală se fac ultimele pregătiri, iar organizatorii au făcut public un set de măsuri de securitate obligatorii pentru toţi pelerinii.

Mădălina Iacob spune că "da, avem emoţii, pentru că asta ne întreabă toată lumea în fiecare zi, dar mai degrabă aş spune că suntem curioase să vedem ce înseamnă această călătorie alături de Papa Francisc. Plecăm miercuri la Vatican, joi mergem să vedem ce avem voie şi ce nu, după care vom ajunge la Bucureşti".  

11 puncte de acces în zona delimitată din jurul Catedralei

Mădălina Iacob mai spune că, "cu siguranţă cel mai aşteptat moment pentru noi, jurnaliştii, va fi conferinţă de presă pe care o vom avea la întoarcere. Da, noi suntem privilegiate, dar să ştiţi că toţi credincioşii care s-au înscris la papalabucuresti.ro vor avea un loc în zona delimitată de la Catedrală şi din Piaţa Revoluţiei".

Practic, acesta este perimentrul unde credincioşii îl vor putea vedea pe Papa Francisc. Acesta va trece cu Papamobilul şi va saluta mulţimea, după slujba pe care o va oficia la Catedrala Sfântul Iosif.

Sunt 11 puncte de acces către acest perimetru, care încep de pe Calea Victoriei până în Piata Revoluţiei.

Intrarea în zona de pelerinaj, unde oamenii vor putea să-l salute pe Papa Francisc, se va face după reguli stricte de securitate.

Ora de acces şi sectoarele sunt trecute pe biletele care vor fi distribuite până mâine unui număr de peste 25 de mii de pelerini.

40.000 de oameni, aşteptaţi vineri în centrul Capitalei

Aceştia s-au înscris pe platforma dedicată evenimentului şi vor beneficia de locuri privilegiate.

Nimeni n-are voie să intre în zonele securizate cu umbrele sau cu animale de companie. Ţinuta decentă este obligatorie, iar organizatorii le recomandă pelerinilor să aibă la ei şi un act de identitate.

Harta zonei de pelerinaj este interactivă şi poate fi consultată online.  În centrul Capitalei, sunt aşteptaţi în jur de 40 de mii de oameni. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şcolile, liceele şi grădiniţele aflate la o distanţă de cel mult doi kilometri de traseul Papei vor fi închise joi, iar vineri nu se fac ore în nicio şcoală din Capitală. 

Papa Francisc va sosi pe 31 mai, pe Aeroportul Otopeni. Sfânta Liturghie pe care o va oficia în prima zi a vizitei sale în România, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, va fi urmărită pe 15 ecrane imense, amplasate în Piaţa George Enescu, pe Calea Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Papa Francisc vine în România. Echipa Observator îl va însoţi în avion