Vizita Papei Francisc la Bucureşti, încheiată pe o ploaie torenţială

De Cristian Ionescu.
Publicat: 31.05.2019, 19:56.
Actualizat: 31.05.2019, 21:03

Papa Francisc vine în România în perioada 31 mai - 2 iunie, iar pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Papamobilul, mașina cu care Papa Francisc își va face călătoria în România, este un SUV Dacia Duster.

Reclamă
Papa Francisc, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni

Papa Francisc, vizită istorică în România

Observator

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai - 2 iunie, iar, pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va merge în Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi în sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Ora 19.52 - Programul oficial al vizitei Papei Francisc în Bucureşti s-a încheiat. Suveranul Pontif a ţinut rugăciuni în italiană şi latină la Catedrala Sfântul Iosif. La plecare a dat mâna cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. Papa Francisc a părăsit Catedrala Sfântul Iosif pe o ploaie torenţială, dar în uralele miilor de oameni care au înfruntat vremea vitregă. Sâmbătă, de la ora 09.30, avionul papal ar urma să decoleze din Bucureşti spre Bacău.

Citește și:
Reclamă

Ora 18.22 - Papa Francisc a ajuns la Catedrala Sfântul Iosif, unde susţine Sfânta Liturghie. La eveniment participă, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă

Ora 17.49 - Papa Francisc s-a rugat pentru români la Catedrala Mântuirii Neamului. Urmează ca Suveranul Pontif să ajungă la Catedrala Sfântul Iosif, unde ar urma să susţină Sfânta Liturghie.

Reclamă

Ora 17.10 - Papa Francisc a ajuns, alături de Patriarhul Daniel, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va susţine rugăciunea Tatăl Nostru în ambele limbi.

Reclamă

Ora 16.52 - Papa Francisc a susţinut un discurs în incinta Patriarhiei Românie.

Ora 16:00 Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhal din București.

Reclamă

Suvernul Pontif urmează să meargă la Catedrala Neamului, unde va spune rugăciunea "Tatăl nostru".

"Există o fraternitate de sânge ce ne precede", a spus Papa.

Ora 15:00 La plecarea de la Palatul Cotroceni, Papa Francisc a coborât din maşina pentru a-i saluta pe oamenii care îl aşteptau în curte, fluturând steguleţe tricolore. El a dat mâna cu mai multe persoane, făcând chiar fotografii cu unele dintre acestea, şi i-a mângâiat pe cap pe câţiva copii care se aflau acolo. Următorul moment al vizitei sale va avea loc la Palatul Patriarhiei.

Ora 13:45: "Biserica Catolică nu este străină și participă deplin la spiritul național, la formarea destinului națiunii. Urând României prosperitate și pace, invoc pentru întreaga populație belșugul binecuvântării divine. Dumnezeu să binecuvânteze România", a spus Papa Francisc, în discursul de la Palatul Prezidențial.

Ora 13.20 Klaus Iohannis şi Papa Francisc au ajuns în sala de şedinţe a Palatului Cotroceni pentru declaraţii de presă.

Ceremonia a început cu discursul preşedintelui Iohannis care a vorbit, printre altele, de rezultatele alegerilor europarlamentare, dar şi despre summit-ul de la Sibiu.

Ora 12:22 Papa Francisc a ajuns la Palatul Prezidențial din Cotroceni și este întâmpinat de Klaus Iohanis și prima doamnă, Carmen. Garda de Onoare cântă Marșul de Întâmpinare al Armatei Române.

Ora 11:50 Papa Francisc s-a urcat într-o mașină Dacia Logan albastră și se îndreaptă în aceste momente spre Palatul Cotroceni, acolo unde va avea loc o ceremonie de bun venit.

Ora 11:30 Papa Francisc este întâmpinat, în aceste momente, de președintele Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis.

Ora 11:20 Papa Francisc a vorbit, în urmă cu câteva minute, cu jurnaliştii din avionul care îl duce spre România. Suveranul i-a anunţat pe jurnalişti că 'vremea nu va fi de partea noastră' şi le-a mulţumit că a călătorit alături de el. Mai multe detalii, aici

Ora 11:13 Papa Francisc a ajuns în România. Avionul în care se află Suveranul Pontif a aterizat în urmă cu puțin timp.

Ora 10:40 Emoție și bucurie pe Aeroportul Henri Coandă. Mii de oameni cu steaguri în mână s-au strâns deja, în așteptarea Papei Francisc. Episcopul Romei este așteptat de copii în costume populare.

Ora 10:20 Angajații de la Palatul Cotroceni au facut curațenie-lună, în așteptarea Papei Francisc. Conform programului oficial, Suveranul Pontif este așteptat să sosească pe Aeroportul Internațional Henri Coandă în jurul orei 11:30, urmând ca, la 12:05, să aibă loc ceremonia de bun venit la intrarea în complexul Palatului Prezidenţial. Forțele de ordine au înconjurat zona Cotrocenilor, măsurile de securitate sunt impresionante.

Ora 09:08 Avionul în care se află Papa Francisc a decolat de pe Aeroportul Fiumicino din Roma. Suveranul Pontif vine în România cu o aeronavă Airbus A320, aparținând companiei Alitalia.

Ora 8:50 Începe vizita istorică a Papei Francisc în România. Avionul care îl va aduce pe Suveranul Pontif în țara noastră este gata de decolare. La ora 9:10 aeronava va pleca din Roma cu destinația Otopeni. Primele imagini din avionul care îl va aduce pe Suveranul Pontif în țara noastră

Papa Francisc în România. Programul oficial al Suveranului Pontif

Programul Papei Francisc este unul foarte strict, așa că oricine vrea să-l vadă pe Papă în timpul acestei vizite istorice în România, trebuie să fie sigur că are toate informațiile necesare, pentru toate cele 3 zile în care Suveranul Pontif ne vizitează.

Trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea rome în doar trei zile foarte intense, la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Este cea mai lunga vizita pe care o face Papa Francisc într-o țară din Europa.

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru vineri, 31 mai 2019

08:10 - Plecarea cu avionul de pe Aeroportul din Roma/Fiumicino spre Bucureşti

11:30 - Sosirea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, Primirea oficială pe aeroport

12.05 - Ceremonia de bun venit la intrarea în complexul Palatului Prezidenţial Cotroceni

12.20 - Vizita de curtoazie la preşedintele României în Palatul Prezidenţial Cotroceni

12.50 - Întâlnirea cu primul ministru în Palatul Prezidenţial Cotroceni

13:00 - Întâlnirea cu autorităţile, cu societatea civilă şi cu corpul diplomatic în Palatul Cotroceni, Discursul Sfântului Părinte

15:45 - Întâlnirea privată cu patriarhul în Palatul Patriarhiei

16.15 - Întâlnirea cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhiei
Discursul Sfântului Părinte

17.00 - Rugăciunea "Tatăl nostru" în noua catedrală ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte

18.10 - Sfânta Liturghie în catedrala catolică "Sfântul Iosif". Omilia Sfântului Părinte

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru sâmbătă, 1 iunie 2019

09:30 - Plecarea cu avionul la Bacău

10:10 - Sosirea pe aeroportul din Bacău şi transferul cu elicopterul la stadionul din Miercurea-Ciuc

11.30 - Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc. Omilia Sfântului Părinte

16.10 - Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi

17:25 - Vizita la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi

17.45 - Întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi, Discursul Sfântului Părinte

19:00 - Plecarea cu avionul spre Bucureşti

20:00 - Sosirea pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni la Bucureşti

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru duminică, 2 iunie 2019

09:00 - Plecarea cu avionul la Sibiu

09:40 - Sosirea pe Aeroportul din Sibiu şi transferul cu elicopterul la Blaj

11.00 - Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, Omilia Sfântului Părinte, Regina Coeli

13:25 - Prânzul cu suita papală

15.45 - Întâlnirea cu comunitatea rromă din Blaj. Salutul Sfântului Părinte, transferul cu maşina închisă la Stadionul Municipal

16.35 - Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Sibiu, sosirea pe aeroportul din Sibiu

17.20 - Ceremonia de rămas bun

17:30 - Plecarea cu avionul papal la Roma/Ciampino

18:45 - Sosirea la Aeroportul Roma/Ciampino

Pelerinii sunt așteptați în Blaj până la ora 7, astfel încât toată lumea care are bilete să intre în spațiul amenajat pe Câmpia Libertății până la ora 10. Ca peste tot, înainte de sosirea Papei pe scena, au fost pregătite mai multe momente care includ atât rugăciuni cât și recitaluri. La Blaj vor cânta Sava Negrean Brudașcu și Paula Seling. De asemenea, Biserica greco-catolică a pregătit mai multe cadouri pentru Papă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
Alina Eremia, infectată cu noul coronavirus. Ce declarații a făcut artista pe rețelele de socializare
Alina Eremia, infectată cu noul coronavirus. Ce declarații a făcut artista pe rețelele de socializare
Reclamă
Top știri
"Mă naște viața, mă-nghite cerul". Doliu uriaş într-o comună din Botoşani, după ce preotul a murit într-un cumplit accident. Ionuţ avea doar 39 de ani şi a lăsat în urmă cinci copii
1
Eveniment • ieri la 13:42

"Mă naște viața, mă-nghite cerul". Doliu uriaş într-o comună din Botoşani, după ce preotul a murit într-un cumplit accident. Ionuţ avea doar 39 de ani şi a lăsat în urmă cinci copii

"Mă naște viața, mă-nghite cerul". Doliu uriaş într-o comună din Botoşani, după ce preotul a murit într-un cumplit accident. Ionuţ avea doar 39 de ani şi a lăsat în urmă cinci copii
Lacrimi amare la înmormântarea unei fetiţe de doi ani care a murit carbonizată. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Inimile noastre sunt sfărâmate''
2
Mapamond • ieri la 21:38

Lacrimi amare la înmormântarea unei fetiţe de doi ani care a murit carbonizată. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Inimile noastre sunt sfărâmate''

Lacrimi amare la înmormântarea unei fetiţe de doi ani care a murit carbonizată. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Inimile noastre sunt sfărâmate''
Un tânăr de 22 de ani ar fi murit după ce a băut o sticlă de suc de 1,5 litri în zece minute pentru a se răcori, în China
3
Mapamond • pe 25.09 la 12:25

Un tânăr de 22 de ani ar fi murit după ce a băut o sticlă de suc de 1,5 litri în zece minute pentru a se răcori, în China

Un tânăr de 22 de ani ar fi murit după ce a băut o sticlă de suc de 1,5 litri în zece minute pentru a se răcori, în China
Norul toxic din Insulele Canare va acoperi toată România. În zonele în care va ploua, se va transforma în acid sulfuros
4
Eveniment • ieri la 19:04

Norul toxic din Insulele Canare va acoperi toată România. În zonele în care va ploua, se va transforma în acid sulfuros

Norul toxic din Insulele Canare va acoperi toată România. În zonele în care va ploua, se va transforma în acid sulfuros
Fetița găsită moartă într-o pădure din Telciu plecase să adune ciuperci. Trupul copilei era căzut într-o râpă adâncă de 35 de metri
5
Eveniment • ieri la 12:21

Fetița găsită moartă într-o pădure din Telciu plecase să adune ciuperci. Trupul copilei era căzut într-o râpă adâncă de 35 de metri

Fetița găsită moartă într-o pădure din Telciu plecase să adune ciuperci. Trupul copilei era căzut într-o râpă adâncă de 35 de metri
RECOMANDĂRI
Adrian Oroş, Ministrul Agriculturii
Eveniment • la 08:08

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, demisionează din funcţie: "Pentru Florin Cîţu, agricultura nu a fost niciodată o prioritate”

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunţat marţi că îşi va depune demisia din funcţie, afirmând că ”pentru premierul...

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, demisionează din funcţie: "Pentru Florin Cîţu, agricultura nu a fost niciodată o prioritate”
Fiole cu vaccin împotriva Covid-19
Sanatate • la 06:40

A început programarea pe platformă pentru doza trei de vaccin anti-Covid. Vor fi administrate doar serurile Pfizer și Moderna

A început programarea pe platformă pentru doza trei de vaccin anti-Covid. Vor fi administrate doar serurile Pfizer și Moderna
De astăzi, în România se administrează doza trei de vaccin anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă, prezent la imunizarea cadrelor medicale de la Matei Balş
Sanatate • la 07:20
Video

De astăzi, în România se administrează doza trei de vaccin anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă, prezent la imunizarea cadrelor medicale de la Matei Balş

De astăzi, în România se administrează doza trei de vaccin anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă, prezent la imunizarea cadrelor medicale de la Matei Balş
Noi scumpiri pentru români
Social • la 07:42
Video

Lemnul de foc, următorul pe lista majorării preţurilor. Cât îi va costa pe români încălzirea locuinţei

Lemnul de foc, următorul pe lista majorării preţurilor. Cât îi va costa pe români încălzirea locuinţei
PARTENERI
Mirela Vaida vrea să devină mamă pentru a patra oară. Prezentatoarea de la Acces Direct știe deja ce nume va purta copilul: ”Ne gândim des”
spynews.ro
Mirela Vaida vrea să devină mamă pentru a patra oară. Prezentatoarea de la Acces Direct știe deja ce nume va purta copilul: ”Ne gândim des”
Ce spune un iranian despre România. Mulți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
libertatea.ro
Ce spune un iranian despre România. Mulți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
Cu ce salarii mai sunt atrași românii în Occident. Statistica la zi a țărilor cu cele mai însemnate comunități din diaspora
Ziare.com
Cu ce salarii mai sunt atrași românii în Occident. Statistica la zi a țărilor cu cele mai însemnate comunități din diaspora
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 29 septembrie 2021. Gemenii au probleme la locul de muncă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Descoperire uluitoare pe fundul mării! Doi scafandri amatori au dat lovitura
gandul.ro
Descoperire uluitoare pe fundul mării! Doi scafandri amatori au dat lovitura
Ion Țiriac l-a dus la el acasă, la Monte Carlo! Cum i-a schimbat magnatul român viața: `Ioane, nu te cred!`
prosport.ro
Ion Țiriac l-a dus la el acasă, la Monte Carlo! Cum i-a schimbat magnatul român viața: `Ioane, nu te cred!`
Anunțul făcut de Raed Arafat. Unde vom avea nevoie de certificat verde începând cu data de 1 octombrie 2021
bzi.ro
Anunțul făcut de Raed Arafat. Unde vom avea nevoie de certificat verde începând cu data de 1 octombrie 2021
Dieta lui Brigitte Macron, la 68 de ani: îşi menţine silueta cu două grupe de alimente. Arată excepțional în costum de baie
redactia.ro
Dieta lui Brigitte Macron, la 68 de ani: îşi menţine silueta cu două grupe de alimente. Arată excepțional în costum de baie
Cristina Ciobănașu a împlinit 25 de ani. Cum s-a fotografiat actrița din Adela cu familia și ce cadou a primit
tvhappy.ro
Cristina Ciobănașu a împlinit 25 de ani. Cum s-a fotografiat actrița din Adela cu familia și ce cadou a primit
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
GSP
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
Probleme mari pentru proprietarii de centrale de apartament! Bruxelles-ul a decis reguli noi
money.ro
Probleme mari pentru proprietarii de centrale de apartament! Bruxelles-ul a decis reguli noi
Anamaria Prodan, încercare disperată de a-şi salva căsnicia. Ce a făcut de ziua lui Laurenţiu Reghecampf. Gest total surprinzător
as.ro
Anamaria Prodan, încercare disperată de a-şi salva căsnicia. Ce a făcut de ziua lui Laurenţiu Reghecampf. Gest total surprinzător
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală
După noi, gunoiul • pe 23.09 la 20:12
Video

Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală

Aţi mânca fructe sau legume crescute din gunoi şi aţi bea apă otrăvită? S-ar putea s-o faceţi fără să vă daţi seama....

Faimoasa roşie de Izbiceni, din mijlocul gunoaielor, pe mesele românilor. Crescută cu apă contaminată, în pământ cu de 6 ori mai mult plumb decât limita normală
Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”
După noi, gunoiul • pe 30.07 la 20:56
Video

Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”

Plaja de la Costinești, sufocată de gunoaie. Turiștii împart nisipul cu caserole goale, mucuri de ţigară, sticle și scutece folosite: ”Erau acolo când am venit”
4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"
După noi, gunoiul • pe 24.07 la 20:56
Video

4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"

4.500.000 de tone de gunoi, anual în România. Procuror: "E apocalipsă şi trag semnale de alarmă până când cineva înţelege lucrul acesta"
Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''
După noi, gunoiul • pe 21.07 la 20:54
Video

Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''

Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
Ea este fetița care plânge cu „lacrimi de piatră” - VIDEO. Cum arătau lacrimile sale, când a fost filmată într-un moment sfâșietor
Ea este fetița care plânge cu „lacrimi de piatră” - VIDEO. Cum arătau lacrimile sale, când a fost filmată într-un moment sfâșietor
Care este numele real al lui Petrică Cercel. Detaliul care nu a putut să treacă neobservat după moartea cântărețului de manele
Care este numele real al lui Petrică Cercel. Detaliul care nu a putut să treacă neobservat după moartea cântărețului de manele
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 20:51
Video

Observator de bine, 27 septembrie 2021. Cadoul Simonei Halep în ziua în care a împlinit 30 de ani

Observator de bine, 27 septembrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 27 septembrie 2021. Cadoul Simonei Halep în ziua în care a împlinit 30 de ani
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 24.09 la 18:05
Video

Observator de bine, 24 septembrie 2021. Locuitorii din Sao Paulo vor putea călători cu taxiuri aeriene electrice

Observator de bine, 24 septembrie 2021. Locuitorii din Sao Paulo vor putea călători cu taxiuri aeriene electrice
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 23.09 la 21:42
Video

Observator de bine, 23 septembrie 2021. Daren Cahill i-a transmis un mesaj emoţionant Simonei Halep, la finalul colaborării

Observator de bine, 23 septembrie 2021. Daren Cahill i-a transmis un mesaj emoţionant Simonei Halep, la finalul colaborării