Vizita Papei Francisc la Bucureşti, încheiată pe o ploaie torenţială

De Cristian Ionescu.
Publicat: 31.05.2019, 19:56.
Actualizat: 31.05.2019, 21:03

Papa Francisc vine în România în perioada 31 mai - 2 iunie, iar pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc. Papamobilul, mașina cu care Papa Francisc își va face călătoria în România, este un SUV Dacia Duster.

Reclamă
Papa Francisc, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni

Papa Francisc, vizită istorică în România

Observator

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai - 2 iunie, iar, pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va merge în Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi în sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Ora 19.52 - Programul oficial al vizitei Papei Francisc în Bucureşti s-a încheiat. Suveranul Pontif a ţinut rugăciuni în italiană şi latină la Catedrala Sfântul Iosif. La plecare a dat mâna cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. Papa Francisc a părăsit Catedrala Sfântul Iosif pe o ploaie torenţială, dar în uralele miilor de oameni care au înfruntat vremea vitregă. Sâmbătă, de la ora 09.30, avionul papal ar urma să decoleze din Bucureşti spre Bacău.

Citește și:
Reclamă

Ora 18.22 - Papa Francisc a ajuns la Catedrala Sfântul Iosif, unde susţine Sfânta Liturghie. La eveniment participă, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă

Ora 17.49 - Papa Francisc s-a rugat pentru români la Catedrala Mântuirii Neamului. Urmează ca Suveranul Pontif să ajungă la Catedrala Sfântul Iosif, unde ar urma să susţină Sfânta Liturghie.

Reclamă

Ora 17.10 - Papa Francisc a ajuns, alături de Patriarhul Daniel, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va susţine rugăciunea Tatăl Nostru în ambele limbi.

Reclamă

Ora 16.52 - Papa Francisc a susţinut un discurs în incinta Patriarhiei Românie.

Ora 16:00 Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhal din București.

Reclamă

Suvernul Pontif urmează să meargă la Catedrala Neamului, unde va spune rugăciunea "Tatăl nostru".

"Există o fraternitate de sânge ce ne precede", a spus Papa.

Ora 15:00 La plecarea de la Palatul Cotroceni, Papa Francisc a coborât din maşina pentru a-i saluta pe oamenii care îl aşteptau în curte, fluturând steguleţe tricolore. El a dat mâna cu mai multe persoane, făcând chiar fotografii cu unele dintre acestea, şi i-a mângâiat pe cap pe câţiva copii care se aflau acolo. Următorul moment al vizitei sale va avea loc la Palatul Patriarhiei.

Ora 13:45: "Biserica Catolică nu este străină și participă deplin la spiritul național, la formarea destinului națiunii. Urând României prosperitate și pace, invoc pentru întreaga populație belșugul binecuvântării divine. Dumnezeu să binecuvânteze România", a spus Papa Francisc, în discursul de la Palatul Prezidențial.

Ora 13.20 Klaus Iohannis şi Papa Francisc au ajuns în sala de şedinţe a Palatului Cotroceni pentru declaraţii de presă.

Ceremonia a început cu discursul preşedintelui Iohannis care a vorbit, printre altele, de rezultatele alegerilor europarlamentare, dar şi despre summit-ul de la Sibiu.

Ora 12:22 Papa Francisc a ajuns la Palatul Prezidențial din Cotroceni și este întâmpinat de Klaus Iohanis și prima doamnă, Carmen. Garda de Onoare cântă Marșul de Întâmpinare al Armatei Române.

Ora 11:50 Papa Francisc s-a urcat într-o mașină Dacia Logan albastră și se îndreaptă în aceste momente spre Palatul Cotroceni, acolo unde va avea loc o ceremonie de bun venit.

Ora 11:30 Papa Francisc este întâmpinat, în aceste momente, de președintele Klaus Iohannis și prima doamnă, Carmen Iohannis.

Ora 11:20 Papa Francisc a vorbit, în urmă cu câteva minute, cu jurnaliştii din avionul care îl duce spre România. Suveranul i-a anunţat pe jurnalişti că 'vremea nu va fi de partea noastră' şi le-a mulţumit că a călătorit alături de el. Mai multe detalii, aici

Ora 11:13 Papa Francisc a ajuns în România. Avionul în care se află Suveranul Pontif a aterizat în urmă cu puțin timp.

Ora 10:40 Emoție și bucurie pe Aeroportul Henri Coandă. Mii de oameni cu steaguri în mână s-au strâns deja, în așteptarea Papei Francisc. Episcopul Romei este așteptat de copii în costume populare.

Ora 10:20 Angajații de la Palatul Cotroceni au facut curațenie-lună, în așteptarea Papei Francisc. Conform programului oficial, Suveranul Pontif este așteptat să sosească pe Aeroportul Internațional Henri Coandă în jurul orei 11:30, urmând ca, la 12:05, să aibă loc ceremonia de bun venit la intrarea în complexul Palatului Prezidenţial. Forțele de ordine au înconjurat zona Cotrocenilor, măsurile de securitate sunt impresionante.

Ora 09:08 Avionul în care se află Papa Francisc a decolat de pe Aeroportul Fiumicino din Roma. Suveranul Pontif vine în România cu o aeronavă Airbus A320, aparținând companiei Alitalia.

Ora 8:50 Începe vizita istorică a Papei Francisc în România. Avionul care îl va aduce pe Suveranul Pontif în țara noastră este gata de decolare. La ora 9:10 aeronava va pleca din Roma cu destinația Otopeni. Primele imagini din avionul care îl va aduce pe Suveranul Pontif în țara noastră

Papa Francisc în România. Programul oficial al Suveranului Pontif

Programul Papei Francisc este unul foarte strict, așa că oricine vrea să-l vadă pe Papă în timpul acestei vizite istorice în România, trebuie să fie sigur că are toate informațiile necesare, pentru toate cele 3 zile în care Suveranul Pontif ne vizitează.

Trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase, beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri și o întâlnire cu comunitatea rome în doar trei zile foarte intense, la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Este cea mai lunga vizita pe care o face Papa Francisc într-o țară din Europa.

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru vineri, 31 mai 2019

08:10 - Plecarea cu avionul de pe Aeroportul din Roma/Fiumicino spre Bucureşti

11:30 - Sosirea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, Primirea oficială pe aeroport

12.05 - Ceremonia de bun venit la intrarea în complexul Palatului Prezidenţial Cotroceni

12.20 - Vizita de curtoazie la preşedintele României în Palatul Prezidenţial Cotroceni

12.50 - Întâlnirea cu primul ministru în Palatul Prezidenţial Cotroceni

13:00 - Întâlnirea cu autorităţile, cu societatea civilă şi cu corpul diplomatic în Palatul Cotroceni, Discursul Sfântului Părinte

15:45 - Întâlnirea privată cu patriarhul în Palatul Patriarhiei

16.15 - Întâlnirea cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhiei
Discursul Sfântului Părinte

17.00 - Rugăciunea "Tatăl nostru" în noua catedrală ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte

18.10 - Sfânta Liturghie în catedrala catolică "Sfântul Iosif". Omilia Sfântului Părinte

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru sâmbătă, 1 iunie 2019

09:30 - Plecarea cu avionul la Bacău

10:10 - Sosirea pe aeroportul din Bacău şi transferul cu elicopterul la stadionul din Miercurea-Ciuc

11.30 - Sfânta Liturghie la sanctuarul din Şumuleu Ciuc. Omilia Sfântului Părinte

16.10 - Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi

17:25 - Vizita la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi

17.45 - Întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi, Discursul Sfântului Părinte

19:00 - Plecarea cu avionul spre Bucureşti

20:00 - Sosirea pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni la Bucureşti

Papa Francisc în România. Programul Papei pentru duminică, 2 iunie 2019

09:00 - Plecarea cu avionul la Sibiu

09:40 - Sosirea pe Aeroportul din Sibiu şi transferul cu elicopterul la Blaj

11.00 - Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, Omilia Sfântului Părinte, Regina Coeli

13:25 - Prânzul cu suita papală

15.45 - Întâlnirea cu comunitatea rromă din Blaj. Salutul Sfântului Părinte, transferul cu maşina închisă la Stadionul Municipal

16.35 - Transferul Sfântului Părinte cu elicopterul pe aeroportul din Sibiu, sosirea pe aeroportul din Sibiu

17.20 - Ceremonia de rămas bun

17:30 - Plecarea cu avionul papal la Roma/Ciampino

18:45 - Sosirea la Aeroportul Roma/Ciampino

Pelerinii sunt așteptați în Blaj până la ora 7, astfel încât toată lumea care are bilete să intre în spațiul amenajat pe Câmpia Libertății până la ora 10. Ca peste tot, înainte de sosirea Papei pe scena, au fost pregătite mai multe momente care includ atât rugăciuni cât și recitaluri. La Blaj vor cânta Sava Negrean Brudașcu și Paula Seling. De asemenea, Biserica greco-catolică a pregătit mai multe cadouri pentru Papă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare
Reclamă
Top știri
Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
1
Eveniment • ieri la 11:23

Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend

Cristi a murit într-un teribil accident în Botoșani, la doar două zile de la nuntă. Tânărul fusese mire în weekend
Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA
2
Extern • pe 24.10 la 17:38

Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA

Un fost chirurg a mărturisit că și-a ucis soția și a aruncat-o din avion, deasupra Atlanticului, după decenii în care și-a menținut nevinovăția, în SUA
"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
3
Eveniment • pe 24.10 la 08:25

"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte

"Bate Poliţia ăsta, bă!". Doi polițiști locali, luați la pumni în centrul Timişoarei, în miez de noapte
Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 
4
Eveniment • ieri la 07:36

Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 

Adolescent mort într-un BMW, pe un drum din Argeș. Prietenul lui cumpărase recent mașina și l-a invitat o plimbare 
O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''
5
Mapamond • ieri la 08:26

O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''

O tânără mamă, care îi citea bebeluşului din Biblie înainte de culcare, a fost nimerită în cap de un glonț rătăcit, în SUA: ''Este în Rai chiar acum''
RECOMANDĂRI
O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi
Exclusiv Observator • la 19:42
Video

O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi

Cea mai cruntă bătălie cu virusul se dă în terapie intensivă: o echipă Observator a revenit să filmeze în secţia ATI de la...

O echipă Observator s-a întors la secţia ATI de la Marius Nasta, la o săptămână după ce a filmat imagini de coşmar. Câţi pacienţi mai sunt în viaţă astăzi
Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare
Politic • la 19:47
Video

Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare

Nicolae Ciucă ia în calcul să îşi depună mandatul. Surse Observator: Marcel Ciolacu a stârnit revoltă în partid după ce a vrut să intre PSD la guvernare
Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"
Eveniment • la 19:53
Video

Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"

Cea mai dorită autostradă din România a băgat spaima într-o comună. "Ai auzit, nu, vecine?"
DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre
Eveniment • la 13:30

DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre

DOCUMENT. Noi excepţii pentru intrarea în instituţiile publice. CNSU a adoptat o nouă hotărâre
PARTENERI
Carmen de la Sălciua, acuzată că a spart casa unei femei! Declarații exclusive de la cea înșelată: "Mi-a spus să-i dau divorțul că vrea să stea cu ea"
spynews.ro
Carmen de la Sălciua, acuzată că a spart casa unei femei! Declarații exclusive de la cea înșelată: "Mi-a spus să-i dau divorțul că vrea să stea cu ea"
Un fenomen nou bate și la ușile României: de ce femeile educate își găsesc tot mai rar partener?
libertatea.ro
Un fenomen nou bate și la ușile României: de ce femeile educate își găsesc tot mai rar partener?
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 26 octombrie 2021. Vărsătorii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 26 octombrie 2021. Vărsătorii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cristi a murit la doar o zi după nuntă. Șoferul care a provocat accidentul era beat!
gandul.ro
Cristi a murit la doar o zi după nuntă. Șoferul care a provocat accidentul era beat!
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
prosport.ro
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Ziare.com
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Burak Ozcivit. Fahriye Evcen Özçivit nu este străină de lumea mondenă
tvhappy.ro
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Burak Ozcivit. Fahriye Evcen Özçivit nu este străină de lumea mondenă
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
GSP
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
Un bărbat arestat la domiciliu a cerut să fie transferat în închisoare pentru că nu mai suporta să stea în casă cu soția
money.ro
Un bărbat arestat la domiciliu a cerut să fie transferat în închisoare pentru că nu mai suporta să stea în casă cu soția
Dezvăluire incredibilă despre Anamaria Prodan. Ce avere avea, de fapt, când l-a cunoscut pe Laurențiu Reghecampf. Acuzată că minte chiar de fina ei
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Anamaria Prodan. Ce avere avea, de fapt, când l-a cunoscut pe Laurențiu Reghecampf. Acuzată că minte chiar de fina ei
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
as.ro
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
Rețeaua socială a lui Donald Trump deja întâmpină probleme. De ce riscă să fie dată în judecată
UseIT
Rețeaua socială a lui Donald Trump deja întâmpină probleme. De ce riscă să fie dată în judecată
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 22:04
Video

Observator de bine, 25 octombrie 2021. Fiica lui Paul Walker, condusă la altar de Vin Diesel

Observator de bine, 25 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 25 octombrie 2021. Fiica lui Paul Walker, condusă la altar de Vin Diesel
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 22.10 la 20:41
Video

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 21.10 la 22:39
Video

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie