Antena Meniu Search
x

Video Parfum turcesc, vândut drept dezinfectat de mâini în București

Reprezentanţii Autorităţii Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit că un parfum turcesc, "Kolonya-eau de cologne", era vândut în București drept dezinfectat de mâini. Firma care comercializa aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 16.02.2021, 11:55

parfum vândut drept dezinfectat de mâini
Parfumul era etichetat drept dezinfectat de mâini - news.ro
  • Oficialii ANPC au dispus controale în toată țara

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, marţi, că, în urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca "Kolonya-eau de cologne”, prezentate drept "dezinfectant de mâini".

Prin urmare, ANPC a cerut tuturor structurilor sale teritoriale să facă un control extins, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare, informează news.ro

Citește și:

"Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya-eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept ”dezinfectant de mâini”. Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori", a transmis ANPC.

Oficialii au dispus încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, iar operatorul economic a fost amendat cu 10.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Parfum turcesc, vândut drept dezinfectat de mâini în București