Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Parlamentul de la Chişinău a fost dizolvat. Reacţia lui Klaus Iohannis

Republica Moldova se află în plină criză politică, după ce preşedintele Igor Dodon a fost suspendat din funcţie, iar Parlamentul de la Chişinău a fost dizolvat.

de Redactia Observator

la 09.06.2019 , 12:20

Republica Moldova a rămas fără Parlament şi are preşedinte interimar Iohannis urmăreşte cu mare atenţie ce se întâmplă la Chişinău - Hepta

Republica Moldova se află în plină criză politică, după ce preşedintele Igor Dodon a fost suspendat din funcţie, iar Parlamentul de la Chişinău a fost dizolvat.

S-a ajuns la această situaţie pentru că Dodon nu a respectat termenii impuşi de Curtea Constituţională, care a cerut dizolvarea Parlamentului după ce mai multe runde de negocieri pentru stabilirea unei coaliţii a puterii au eşuat.

În Republica Moldova ar urma să aibă loc alegeri anticipate pe 6 septembrie

Articolul continuă după reclamă

Nimeni nu şi-a asumat formarea unei majorităţi parlamentare, din acest motiv Curtea Constituţională a solicitat dizolvarea Parlamentului.

Pe acelaşi subiect

Conform news.ro, preşedintele Igor Dodon nu a respectat termenii impuşi de Curtea Constituţională şi a desemnat-o premier, sâmbătă, pe Maia Sandu.

Prea puţin şi prea târziu, însă. Pentru că, duminică, lucrurile s-au mişcat la Chişinău cu viteza vântului.

Dodon a fost suspendat din funcţie, iar preşedintele interimar, Pavel Filip, a pus în practică solicitarea Curţii Constituţionale, aprobând hotărârea prin care Parlamentul este dizolvat.

Vladimir Filip a anunţat că vor avea loc alegeri anticipate pe 6 septembrie. Întreaga poveste i-a scos pe moldoveni în stradă, mulţi dintre ei luând cu asalt cele mai importante clădiri din oraş, special pentru a solicita restaurarea puterii.

Atent la ce se întâmplă peste Prust, preşedintele Klaus Iohannis a transmis următorul mesaj: "Stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce priveşte statul de drept şi buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său faţă de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Parlamentul de la Chişinău a fost dizolvat. Reacţia lui Klaus Iohannis