Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat din funcție

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat din nou din funcție, deoarece a refuzat promulgarea a cinci legi, pe care acesta le consideră nepopulare.

de Redactia Observator

la 10.12.2018 , 17:08

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a fost suspendat din funcție - Hepta

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat din nou din funcție, deoarece a refuzat promulgarea a cinci legi, pe care acesta le consideră nepopulare.

Preşedintele suspendat a scris pe Facebook că este vorba despre un pachet de legi antipopulare, adoptate de către majoritatea parlamentară care pleacă.

"Toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formată şi o nouă componenţă a Curţii", a avertizat el.

Articolul continuă după reclamă

În locul lui Dodon, Curtea Constituţională l-a desemnat pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru a exercita interimatul funcţiei.

Dodon refuză să promulge cinci legi

Dodon refuză să promulge cinci legi: Codul serviciilor media audiovizuale, legea prin care terenul fostului Stadion Republican este transmis Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru edificarea noului sediu al misiunii diplomatice, legea privind redenumirea sărbătorii de 9 Mai în „Ziua Europei”, două legi cu privire la Inspectoratul General de Carabineri.

Preşedintele nu a acceptat promulgarea legilor invocate din cauza carenţelor constatate. „Un şef de stat ales de către naţiune nu poate trata cu indiferenţă nici dificultăţile, nici preferinţele poporului său. Prin urmare, tranziţia la forma directă de alegere a preşedintelui atrage după sine implicarea acestuia prin intervenţii concrete şi faptice”, a explicat consilierul lui Dodon.

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele Parlamentului sau premierul va emite decretele de promulgare a celor cinci legi vizate.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat din funcție