Antena Meniu Search
x

Video Pasajul Domneşti a fost deschis circulaţiei. Şoferii au claxonat de bucurie: "S-a întâmplat. Minunile sunt foarte frumoase"

După 14 ani de promisiuni, şoferii au trecut astăzi pe primul giratoriu suspendat de pe Şoseua de Centură a Capitalei. O minune, dar nu neapărat a tehnologiei, spun şoferii, care îşi pierduseră speranţa să fie inaugurat curând. Pasajul de la Domneşti îi va scuti să piardă o oră, două, pentru a ocoli Bucureştiul. Dacă acolo s-a rezolvat problema, la alte trei poduri încă se lucrează. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.11.2022, 20:06

Vezi și

După 14 ani de promisiuni amânări şi lucrări care mai mult au bătut pasul pe loc, pasajul Domneşti s-a deschis. Şoferii care au intrat pe pasaj au claxonat de bucurie că nu vor mai pierde în trafic şi 50 de minute. 

Şofer: Întotdeauna minunile sunt foarte frumoase. S-a întâmplat, am aşteptat prea mult. De la barieră şi până la Valea Oltului făceai 2 ore. 

Pasajul suspendat a fost gândit încă din 2008. Lucrările au început greu, abia acum 4 ani, şi s-au oprit la puţin timp după deschiderea şantierului, după cum recunosc şi autorităţile. 

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor: În mod normal, trebuia să fie gata în 2019 dar lucrarea efectivă a început în august, septembrie 2020. Atunci s-au deblocat lucrările. 

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Ciurea, Pro Infrastructură: De ce ne-a luat 14 ani să inaugurăm un pasaj? Din 2008 până în 2012 compania de drumuri s-a chinuit să dea 3 contracte de reabilitare a centurii. Aşa cum s-au semnat aşa s-a şi pus frână. Ceea ce vedem noi acum în teren este rezultatul licitaţiei pornite in martie 2015. 

Pasajul Domneşti a costat aproape 100 de milioane de lei

Giratoriul suspendat de la Domneşti este soluţia salvatoare pentru zeci de mii de şoferi care traversează centura Capitalei, prin sudul oraşului, spre Bucureşti şi invers. Podul suspendat are o lungime de peste 500 de metri. Pe el au fost montaţi 250 de stâlpi de iluminat care îşi reglează intensitatea în funcţie de trafic. Pasajul, care a costat aproape 100 de milioane de lei, a fost dotat cu trotuare şi două treceri de pietoni, pe care constructorul le trece la capitolul bani risipiţi. 

Mihai Manea, constructor: Aşa au fost cerute în caietul de sarcini şi proiectantul le-a prevăzut.. sigur că este... greu de crezut că cineva va circula... 

Inaugurarea pasajului nu a fost sărbătorită doar în trafic ci şi pe tiktok de Ministerul Transporturilor. Primele maşini care au circulat pe pasaj au fost filmate şi postate pe reţeaua de socializare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Pasajul Domneşti a fost deschis circulaţiei. Şoferii au claxonat de bucurie: "S-a întâmplat. Minunile sunt foarte frumoase"