Antena Meniu Search
x

Patrocle, căţelul dispărut pe care îl caută aproape 100 de bucureşteni: "Singur și mic într-o lume atât de mare". Unde a fost văzut ultima oară

Patrocle, un căţel de talie mică, s-a pierdut duminică, 17 martie, la orele prânzului, în zona Titan, sector 3 – Bucureşti. O amplă operaţiune de căutare s-a desfăşurat de atunci, zeci de oameni oferindu-se voluntari să ajute, în speranţa găsirii micului patruped. Căţelul este încă de negăsit, în ciuda mai multor informaţii cu privire la locurile în care ar fi fost văzut şi spre disperarea stăpânilor care nu-şi doresc decât ca micuţul suflet să se întoarcă acasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.03.2024, 10:00

Patrocle e tare sperios, spune Alexandra Paşca, tânăra care l-a salvat iniţial dintr-o pădure de pe lângă Sălaj. Tot ea i-a găsit mai apoi o casă şi o familie care să-i poarte de grijă şi care să-l iubească. Deşi nu locuieşte în Capitală, aceasta s-a întors în Bucureşti de îndată ce a auzit vestea şi a făcut tot posibilul pentru a da de urma căţelului.

"Patrocle drag. Suntem aici, te căutăm, te așteptăm, te vrem, te orice cu dor și orice cu iubire.

Hai, azi, hai să ne vedem. Acum suntem în parcul IOR, locul tău preferat unde te plimbai cel mai des. Tu unde ești?

Ți-am văzut jucăriile și bolul cu apă. Ar fi trebuit să mănânci, să te joci și să dormi în noaptea asta aici, la casa ta, cu noi. De fapt, ai dreptate, noi n-am fi fost aici azi dacă nu ne-ar fi șocat ideea că ești singur și mic intr-o lume atât de mare.

Nu știu, Patrocle, nu știu de ce nu ne mai poartă dorul și de ce nu ne mai ținem de cuvânt, că am zis de atâtea ori că ne vedem și nu ne-am văzut. Dacă îți scriu asta acum din patul tău, n-are sens să zic că, totuși, sunt 600 km între noi? Dacă am putut veni azi până aici, am fi putut veni oricând. Și dacă promitem că o să venim mai des și că o să vii și tu la noi? Ți-e dor de excursii? Hai să facem planul pentru una.

Mi-e greu să cred că nu te-a văzut nimeni, un câine cu ham și lesă, singur pe drum. Te-am căutat, te-au căutat mai mulți oameni. Mâine o luăm de la capăt.

Abia aștept dimineața, să sune telefonul, că te-au găsit și te-au luat azi. Să ne povestească ce bine ai dormit în alt pat și tu să vii bucuros acasă, știind că mai bine ca-n patul tău nu e nicăieri.

Hai să facem din povestea asta un capitol, o pagină pe care s-o răsfoim repede, repede doar ca să trecem la pagina următoare în care povestim despre ziua în care ne-am reîntâlnit.

Hai, Patrocle, hai să ne vedem mâine, oriunde, unde vrei tu, în București.

Noapte bună, Patrocle. Îți scriu din patul tău și din casa ta. Noi suntem la tine, tu unde ești?

Pe mâine, da? Oriunde. Și-o să vezi că locația e tot în inimă", sunt doar câteva dintre gândurile împărtăşite de cea care l-a găsit şi salvat prima dată, Alexandra Paşca, venită acum de la 600 de km depărtare în Bucureşti pentru a-l găsi din nou pe Patrocle şi pentru a-l duce acasă. 

Facebook

Încă de la primul anunţ publicat pe Facebook, în care stăpânii i-au anunţat dispariţia, zeci de bucureşteni s-au mobilizat şi au ieşit pe străzi luând parte la căutările micuţului Patrocle. Mulţi dintre ei au imprimat afişe pentru a împărţi localnicilor şi au făcut cu schimbul pentru a putea fi căutat 24 de ore din 24. Nici urmă însă de Patrocle.

Anunțurile din mediul online ale stăpânilor au devenit extrem de virale într-un timp foarte scurt, Alexandra Paşca continuând să ofere actualizări ale locurilor în care sunt extinse căutările şi orele la care oamenii se pot întâlni pentru a-l căuta.

Anunţurile sale au fost citite şi distribuite de mii de oameni, în speranţa că micul suflet va fi găsit şi ajutat să se întoarcă acasă, acolo unde e bine, unde e cald, unde nu e zgomot şi nici urmă de frică. Aproape 100 de oameni s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor. 

Facebook

Patrocle, de negăsit după ce s-a pierdut în Bucureşti

Patrocle are o poveste înduioşătoare, pe care nici stăpânii săi nu o cunosc însă în totalitate. A fost găsit şi salvat dintr-o pădure, în ciuda faptului că era atât de speriat încât abia puteai să pui mâna pe el. Nu ştie nimeni ce viaţă grea şi dureroasă a putut avea înainte, ori dacă a fost bătut sau maltratat. Se sperie de fiecare zgomot puternic şi se teme inclusiv de interacţiunea cu alţi câini. 

"E cel mai speriat si fricos câine pe care l-am văzut vreodată, îl bate pisica si se teme si de umbra lui. E vital pentru el sa ajungă din nou in brațe și inimi de oameni.

Atât e de fricos, Patrocle, tremură și când afară suflă vântul…

În octombrie l-am dus cu noi în Elveția, Franța, Italia, tocmai sa-l promovez intens pentru adopție, sa-l facem și pe el câine cu om. Scriind zilnic despre el, si-a găsit om. Acum, om cu om îl caută pe el, ca să-l găsim, sa fie din nou câine cu om", spune Alexandra Paşca. 

Facebook

Potrivit stăpânilor, căţelul este căutat în special în zonele în care era plimbat dimineaţa şi seara în lesă, dar aceştia spun că în prezent micuţul ar putea fi oriunde.

„Ultima dată, Patrocle a fost văzut în fața blocului unde stătea (Aleea Mozaicului 1) marți noapte la 1 dimineața. Las mai jos traseele pe care l-am plimbat de 3 ori / zi în ultimele 4 luni și jumătate. Le voi reface zilnic cu jucăriile favorite și mâncare la orele în care obișnuiam să ne plimbăm, doar- doar ne vom reîntâlni.

Traseul mai scurt: Aleea Mozaicului 1 - Str. Pictor Dimitrie Harlescu prin fața FarmaVet - Str. Macazului - Str. Soldat Marin Savu - Bd. Chișinau pe partea stângă cum vii de la Delfinului spre Diham - înapoi acasă. Pe aici ne plimbăm dimineața, între 7 - 7:30 / 7:45, și seara: 18:30 - 19:00 / 19:15.

Traseul mai lung: Aleea Mozaicului 1 - blocurile ANL (unde este și un parc de copii) - MEGA Image Cernauti - str. Baia de Arama printre blocurile Hercesa - din nou la MEGA - apoi pe Str. Carei ieșeam în Bd. Basarabia, ajungeam la spălătoria auto de lângă McDonald's și reveneam către intersecția Diham și apoi acasă pe trotuarul de pe partea dreaptă a sensului de mers. Pe aici ne plimbam la prânz între 12:30 - 13:30 sau 13:00 - 14:00 și seara 18:30-19:00 / 19:15”, spune Ştefan, stăpânul lui.

Pentru găsirea lui Patrocle este oferită o recompensă substanţială. Cine îl vede este rugat însă să nu încerce să îl prindă pentru că se va speria şi va fugi, riscând să sară poate în faţa unei maşini. Potrivit stăpânilor, este recomandat să fie fotografiat şi să le fie trimisă poza pentru a confirma că este chiar el ( dat fiind faptul că în ultimele zile le-au fost trimise zeci de piste false care au îngreunat căutările) şi să fie urmărit pur şi simplu până ajung şi ei la faţa locului.

Facebook

Anunţul dispariţiei lui Patrocle. Unde poate fi căutat

"Patrocle a fost vazut și ieri si azi dimineata la ora 6:30 in zona Mega Image Cernauti - Hercesa pe unde il plimba de obicei. A fost reperat si pe Pescarusului, zona Diham, pe la 5:30 azi dimineata. Nu mai are hamul, ori s-a prins in ceva si s-a smucit pana s-a rupt si a scăpat, ori a încercat cineva sa îl prindă si a scăpat. Alta veste buna, 20-30 oameni ne-au scris ca vor sa ne ajute la cautari, așa ca vom înconjura toată zona in care el se plimba. Altfel e când sunt 20 de oameni sau când suntem noi 3. Când suntem in spatele blocului, poate el e in fata, noi mergem in fata si el vine in spate, in ritmul asta apucam Revelionul aici.

Pentru ca majoritatea pot veni după ora 18, ne vedem la 18:30 în față la Mega Image - Cernăuți. Cu cât suntem mai mulți, cu atât el ajunge mai repede în brațele care-l cerșesc cu atâta dor.

Patrocle s-a pierdut azi (duminica) in jurul orei 12:30 in București, sector 2, Bd Chisinau / Piata Delfinului. Este foarte fricos, s-a speriat de o masina care a claxonat si a fugit. Are pe el lesa din imagine. Noi am pornit spre București, avem 600 km, facem cam 7-8 ore, suntem cu duba si cățeii nostri. Speram ca spre seara sa fie zona mai liniștita si sa-l putem găsi si prinde. Ne bazam mult pe ideea ca ii este dor de noi si o sa vina dacă o sa ne vadă și audă.

Speram si credem ca o sa dormim cu Patrocle in seara asta.

Face la fel ca si când l-a salvat si prins Zoli, vrea sa fuga, sa scape, posibil sa si muste la fel ca si atunci. Nu-l putem judeca, probabil ca are tot dreptul, nu ne poate spune prin ce a trecut si, chiar dacă ar putea, n-am fi in stare nici sa ascultam poveștile câinilor care se tem de brațe, de inimi, de oameni.

Repet: este foarte fricos. Ne ajuta mult dacă cineva îl poate supraveghea in caz ca îl vede, nu încercați sa sariti direct pe el, de frica e posibil sa sara in fata mașinilor si atunci toată lumea se prăbușește pe viața oamenilor care-l iubesc.

Este microcipat, încă este tot pe numele meu", spunea acum câteva zile Alexandra Paşca.

Facebook

Găsiţi în galeria foto numărul de telefon la care puteţi apela dacă îl vedeţi pe Patrocle. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 27 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Patrocle, căţelul dispărut pe care îl caută aproape 100 de bucureşteni: "Singur și mic într-o lume atât de mare". Unde a fost văzut ultima oară