Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pelican captiv în plasele pescarilor, salvat de la moarte de turiști, în Delta Dunării

Un ghid de turism, ajutat de mai mulți oameni, a salvat de la moarte un pelican care s-a încurcat într-o plasă pescărească întinsă pe un lac cu nuferi din Delta Dunării. Imaginile din timpul operaţiunii de salvare a păsării au fost surprinse de turiștii aflați în barcă și făcute publice.

de Diana Udrescu

la 19.06.2024 , 13:23

Un pelican și-a prins ciocul în plasele pescarilor şi era în pericol de moarte, după ce a încercat să prindă peștele din vintir, pe un lac cu nuferi din Delta Dunării.  

Operaţiunea Pelicanul în Delta Dunării

Un grup de turişti care treceau, din întâmplare, cu barca pe acolo au fost impresionaţi de zbaterea pelicanului așa că au decis rapid să-l ajute. Ghidul turistic, ajutat de pasagerii de pe barcă, a reușit să elibereze pasărea.

Vezi și

În luna mai, pe braţul Sfântul Gheorghe din Delta Dunării, patru şalupe pline cu oameni intră în plin într-o colonie de pelicani. Polițiștii au deschis o anchetă, iar autorii riscă amenzi de până la 10.000 de lei și suspendarea permiselor pentru ambarcațiuni.

 În Delta noastră trăieşte cea mai mare colonie de pelicani din Europa, protejată de legi internaţionale din anul 1940. 

Diana Udrescu Like

Diana Udrescu face parte din echipa Observator din anul 2019 şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. Lucrează în presă din toamna anului 2017 și este permanent conectată la tot ce se întâmplă în jurul său.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Pelican captiv în plasele pescarilor, salvat de la moarte de turiști, în Delta Dunării