Antena Meniu Search
x

Video "Pentru mine este o minune". Pelerinii au venit din toată ţara să se roage la moaştele Sfântului Dumitru. Cât aşteaptă oamenii la coadă

Mii de rugăciuni s-au înalţat, noaptea trecută, peste Dealul Patriarhiei, acolo unde se desfăşoară cel mai mare pelerinaj din Capitală, dedicat Sfântului Dimitrie cel Nou. Credincioşii au venit să se închine la sfântul despre care se spune că a apărat Bucureştiul în cele mai grele momente. Pelerinajul va dura pana duminică, pe 29 octombrie. 

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 07:54

Vezi și

După hramul Sfintei Parascheva, Sfântul Dimitrie este ultima, dar și cea mai însemnată sărbătoare ortodoxă a toamnei. Pelerinii au venit din toată ţara să se roage la sfintele moaşte de pe Dealul Mitropoliei. Mulţi dintre crendincioşi vin an de an să se închine şi spun că sfântul i-a protejat de fiecare dată.

Credincioşii au venit din toată ţara pentru a se ruga la Sfântul Dumitru 

Pelerin: Pe fiecare an vin, din 2000, am avut și cancer și sfântul m-a ajutat.

Reporter Observator: Pentru ce v-ați rugat?

Pe acelaşi subiect

Pelerin: Pentru sănătate mea, a copilașilor și a tuturor romanilor, să fie pace și liniște în ţară.   

Întrucât pelerinajul durează anul acesta nouă zile, oamenii nu s-au îmbulzit, iar timpul de aşteptare la coadă este unul relativ mic, în comparaţie cu anii trecuţi.  

Pelerin: Sunt 30 de ani de când vin de aici.

Cât aşteaptă oamenii la coadă pentru a ajunge la moaşte

Reporter Observator: Ați stat mult la coadă?

Pelerin: Foarte puțin, faţă de alţi ani când stăteam 17 ore. Am ajuns în Grecia și am văzut acolo minuni. O soră de a mea a atins haina care era îmbrăcată de Sfânt și o săptămână cât a stat în Grecia, a mirosit continuu numai a mir. Pentru mine este o minune.    

Credincioşii se pot închina la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ocrotitorul românilor de pretutindeni, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi cele ale Sfântului Nectarie. 

Astăzi de la ora 12, vă avea loc procesiunea Calea Sfinţilor. Prima coloană vă pleca de la Catedrala Patriarhală, iar a doua  de la Catedrala Sfântul Spiridon. Se vor întâlni la baza dealului cu delegaţia din Grecia. Patriahul Daniel vă oficia apoi slujba la altarul de vară. Sfintele Moaşte vor fi reaşezate în Catedrala Patriarhală duminica, după închinarea ultimului pelerin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Pentru mine este o minune". Pelerinii au venit din toată ţara să se roage la moaştele Sfântului Dumitru. Cât aşteaptă oamenii la coadă