Antena Meniu Search
x

Video "Este un echilibru al inimii şi al minţii fantastic". Mii de credincioşi au trecut pe la racla Sfântului Dimitrie cel Nou în speranţa că rugăciunile le vor fi ascultate

Mii de credincioşi au trecut astăzi pe la racla Sfântului Dimitrie cel Nou. E cel mai mare pelerinaj din Capitală, închinat ocrotitorului Bucureştiului. Acesta este sărbătorit de ortodocşi pe 27 octombrie, prilej cu care elevii vor avea liber de la şcoală. Dar si moment in care Dealul Patriarhiei va fi arhiplin. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 22.10.2023, 20:48

Vezi și

Dealul Patriarhiei s-a umplut de la primele ore ale dimineţii. Pelerinii, în grupuri organizate ori pe cont propriu, s-au aşezat la coadă şi s-au rugat la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ale Sfinţilor Împarati Constantin şi Elena şi ale Sfântului Ierarh Nectarie.  

"Este un echilibru al inimii şi al minţii fantastic"

Mădălina Iacob, reporter Observator: Vin din ce în ce mai mulţi oameni, iar astăzi până la prânz coada a ajuns până la baza dealului Patriarhiei. Cu acelasi prilej, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, marţi, în Capitală, va fi organizată procesiunea calea sfinţilor, iar credincioşii se vor putea închina la racla Sf. Dimitrie cel nou până duminica seară. 

Pelerini-reporter: Avem o bucurie asa, de cand am zis sa venim. Am fost la Cuvioasa, tot împreună cu grupul.

Pe acelaşi subiect

- Am plecat la 7 şi jumătate din Râmnic şi acum suntem aici. 

- Cât timp aţi aşteptat la coada? 

- Aa, nu mult, cu noi ţine Doamne, Doamne, nici la Cuvioasa nu am aşteptat mult şi nici aici. 

Cei care vin se roagă mai ales pentru sănătatea lor şi a rudelor. 

Pelerin-reporter: Sunt cam singura din familie care merge, de ani de zile, de peste 20 şi ceva de ani. 

- V-a ajutat? 

- Da, foarte mult, este un echilibru al inimii şi al minţii fantastic, rugăciunea. 

Maria, Călăraşi: Pentru familie, pentru invatatură la şcoală.  

- Merg la mănăstiri aşa, peste tot am fost Putna, Galati, Târgovişte...

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou este pe 27 octombrie, iar cu o zi înainte e precedată de un alt martir al bisericii ortodoxe, Sfântului Dimitrie, izvorâtorul de mir. 

Vaslile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR: Bucuria acestei sărbători va fi sporită anul acesta de aducerea din Grecia printr-un oaspete important, mitropolitul Pantelimon de Veria din Grecia, o icoană făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria şi o micuţă raclă cu un fragment din moaştele Sfantului martir Dimitrie, Izvoratorul de mir. 

Peste 200 de voluntari împart flori credincioşilor când ies de la raclă. 

Voluntar: Mă face sa ma simt foarte bine, să ii vad ca vin din ce in ce mai multi de azi dimineata e un flux foarte mare de pelerini. Ma ajuta sa ma simt mai bine, sa ma impac cu mine insămi. 

Marţi, de la ora 12, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor. Prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală, iar a doua  de la Catedrala Sfântul Spiridon. Se vor întâlni la baza dealului cu delegaţia din Grecia. Patriahul Daniel va oficia apoi slujba la altarul de vară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » "Este un echilibru al inimii şi al minţii fantastic". Mii de credincioşi au trecut pe la racla Sfântului Dimitrie cel Nou în speranţa că rugăciunile le vor fi ascultate