Antena Meniu Search
x

Trei reţineri în dosarul cu 102 percheziţii domiciliare şi prejudiciu de două milioane de euro

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale au decis, miercuri seara, reţinerea a trei suspecţi într-un dosar penal cu un prejudiciu de două milioane de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.01.2020, 17:23

Procurorii şi poliţiştii au efectuat 102 percheziţii în acest caz
Trei suspecţi, reţinuţi într-un dosar cu un prejudiciu de două milioane de euro - Hepta

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale au decis, miercuri seara, reţinerea a trei suspecţi într-un dosar penal cu un prejudiciu de două milioane de euro.

În acest dosar, oamenii legii au efectuat, miercuri, 102 percheziţii domiciliare în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în municipiul București.

Au fost efectuate percheziţii în legătură cu comiterea infracţiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

În cele din urmă, doar 13 persoane au fost chemate la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, iar doar trei dintre suspecţi au fost reţinuţi.

Aceştia sunt prezentaţi joi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alţi patru suspecţi vor fi cercetaţi penal sub control judiciar.

Conform anchetatorilor, "din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Trei reţineri în dosarul cu 102 percheziţii domiciliare şi prejudiciu de două milioane de euro