Antena Meniu Search
x

Peste 100 de palestinieni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara la un protest: ”Palestina, libertate!”, ”Jos, jos, Israel!”

Peste o sută de palestinieni care trăiesc în Timişoara s-au adunat, vineri, în Piaţa Victoriei, pentru a condamna violenţele dintre Israel şi gruparea Hamas, soldate cu victime în rândul populaţiei civile.

de Redactia Observator

la 21.05.2021, 17:02

Vezi și

Manifestaţia a început în jurul orei 15.00, iar palestinienii au venit împreună cu familiile. Au purtat steaguri palestiniene şi româneşti, dar şi pancarte, cu fotografii reprezentând copii care poartă arme sau sunt ameninţaţi, relatează news.ro. Protestatarii au scandat, au fluturat drapele şi au îndemnat la pace, cerând libertate pentru Palestina. Li s-au alăturat şi reprezentanţi ai comunităţii siriene din Timişoara, dar şi tunisieni şi marocani, mulţi dintre ei studenţi la universităţile din oraş.

”Libertate, libertate”, ”Palestina, libertate!”, ”Jos, jos, Israel!”, ”Palestina va fi liberă!” au strigat palestinienii în centrul Timişoarei. Joi seară, a fost încheiat un armistiţiu între Israel şi gruparea Hamas din Fâşia Gaza, după 11 zile de conflicte. A fost oprit focul între cele două tabere vineri dimineata, la ora 2.00.

După 11 zile de lupte amare între Hamas și Israel, cu peste 230 de palestinieni și 12 israelieni morți, sute de răniți și mii de palestinieni din Fâșia Gaza care și-au pierdut casele, Hamas și guvernul israelian au decis să înceteze focul. Atât Israelul, cât și Hamas au revendicat victoria în noua rundă de război. Armistițiul s-a confruntat vineri cu un prim test. În timpul zilei au izbucnit noi ciocniri la moscheea al-Aqsa din Ierusalimul de Est ocupat. Purtătorul de cuvânt al poliției israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat pentru agenția de știri AFP că palestinienii au aruncat cu pietre asupra polițiștilor și că au fost luate măsuri de suprimare a „revoltelor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste 100 de palestinieni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Timişoara la un protest: ”Palestina, libertate!”, ”Jos, jos, Israel!”