Antena Meniu Search
x

Video Peste 1.000 de kilograme de peşte confiscate înainte de Duminica Floriilor. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Pentru că se apropie Sărbătoarea Floriilor şi va fi ultima dezlegare la peşte din Postul Paştelui, poliţiştii au luat la verificat pieţele din Capitală, pentru a fi cu un pas înaintea cumpărătorilor. Au controlat în special magazinele în care se vinde peşte şi produse din peşte. Şi pentru că au găsit multe nereguli, inclusiv marfă ţinută necorespunzător au confiscat mai bine de o tonă de peşte. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 07.04.2023, 14:11

Vezi și

Duminică sărbătorim Floriile şi va fi dezlegare la peşte. Ceea ce înseamnă că cea mai mare aglomeraţie astăzi şi mâine va fi în magazinele şi raioanele în care se vinde peşte. În vizită şi în controale la aceste societăţi comerciale au fost astăzi poliţiştii din Capitală şi inspectorii de la Protecţia Consumatorilior. 

Au găsit nenumărate nereguli la peşte depozitat în condiţii improprii, în mizerie, până la lipsa documentelor de provenienţă sau certificatele de DSVSA. S-au aplicat sancţiuni de peste 50.000 de lei şi au confiscat peste 1.000 de kilograme de peşte. Aşa că mare grijă de cumpărăm. 

1.000 de kilograme de peşte confiscat

La data de 6 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor - Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, precum și lucrători din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov, au organizat și desfășurat controale economico-financiare, asupra activității comerciale a opt societăți de pe raza Municipiului București care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al peștelui, în contextul Sărbătorilor Pascale. 

Pe acelaşi subiect

Polițiștii au urmărit modul în care este respectată, aplicată și materializată în documente financiar-contabile legislația din domeniu. 

În urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale, cu o valoare totală de 53.000 de lei și a fost dispusă confiscarea a 1.303,65 kg. de pește și produse din pește. 

Verificările sunt continuate cu privire la întreaga activitate a societăților implicate, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Peste 1.000 de kilograme de peşte confiscate înainte de Duminica Floriilor. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Protecţia Consumatorilor