Peste 150 de refugiaţi, printre care şi 53 de copii, în PERICOL DE MOARTE în largul Mării Negre

Publicat: 13.09.2017, 08:08.
Actualizat: 13.09.2017, 09:29

Alertă în largul Mării Negre din cauza unei ambarcaţiuni suspecte, ce plutea în derivă. Garda de Coastă a stabilit că este vorba despre refugiaţi. Peste 150 de oameni în total, printre care şi 53 de copii, au fost în pericol de moarte.

Alertă în largul Mării Negre din cauza unei ambarcaţiuni suspecte, ce plutea în derivă. Garda de Coastă a stabilit că este vorba despre refugiaţi. Peste 150 de oameni în total, printre care şi 53 de copii, au fost în pericol de moarte.

Ieri, în jurul orei 11.00, la mai puţin de 20 de kilometri de Gura Portiţei, autorităţile au observat în larg o ambarcaţiune suspectă. Garda de Coastă a trimis două nave în zonă. Dar marea a devenit, în scurt timp, din ce în ce mai agitată. Iar de pe ambarcaţiunea ce plutea în derivă erau emise semnale radio, cu mesaje de ajutor.

"Marea a fost foarte agitată, vânt puternic, mare gradul cinci la larg în acea zonă, cu valuri de peste doi metri şi jumătate. Persoanele care se aflau pe această ambarcaţiune în mod constant s-au aflat într-o stare de pericol, pericol foarte mare de înec, pericol de scufundare a ambarcaţiunii", a anunţat Cristian Cicu, comandantul Gărzii de Coastă.

Citește și:

După aproape opt ore de supraveghere permanentă, autorităţile române au reuşit să remorcheze ambarcaţiunea plină cu refugiaţi. A mai durat încă opt ore ca să ajungă cu ea în Portul Midia Năvodari, în siguranţă.

"Din cei 153, aproximativ 53 sunt copii, iar o sută adulţi. Proporţia femei-bărbaţi avem 51 de femei şi restul bărbaţi, la o primă numărătoare, la o primă fază, suntem în cercetări. Nu ştim o cifră exactă", a continuat Cristian Cicu.

Refugiaţii, sirieni şi irakieni, vor ajunge într-un centru special. Dacă vor cere azil politic atunci se vor demara procedurile pentru acordarea acestuia. Dacă nu o vor face, atunci migranţii vor fi trimişi înapoi în ţara lor.

Din acest moment migranţii sunt identificaţi, amprentaţi şi audiaţi aici în portul Midia, după care vor fi transportaţi la sediul Gărzii de Coastă. Acolo vor continua cercetările în prezenţa unui procuror.

Este a patra ambarcatiune cu refugiaţi, interceptată în mai puţin de o lună de zile, de către autorităţile noastre, pe Marea Neagră.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.