Antena Meniu Search
x

Peste 230 de mii de pelerini au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva. 500 de oameni au avut nevoie de îngrijirea medicilor

S-a încheiat ultima zi de pelerinaj la moaştele Cuvioasei Parascheva. Cei peste 200 de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării au pornit spre casă.

Vezi și

S-a încheiat ultima zi de pelerinaj la moaştele Cuvioasei Parascheva. Cei peste 200 de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării au pornit în lungul drum spre casă. Au aşteptat şi 16 ore pentru a se închina la raclă. Şi mai lungă a fost şederea celor care i-au păzit zi şi noapte.

Viorel Mihăilă vine de 21 de ani, în fiecare octombrie, la Iași, la Cuvioasa Parascheva. Un singur an a lipsit, atunci când a făcut nuntă. 

An de an, adună poveștile celor de care are grijă noaptea, ziua, pe soare, în frig sau pe ploaie.

Viorel Mihăilă, plt. adjunct Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău: "Aici lucram cu omul care vine si are nevoie pentru rugaciune. Fiecare om are povestea lui, am cumulat foarte multe povesti"

Radu Statache merge de 10 ani în misiune la pelerinaj. 

Radu Statache, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău: "A fost prima misiiune de amploare la care am participat, chiar în acea perioada am fost angajat și a fost foarte dificil. Am întâlnit oameni care aveau nevoi și noua ni se confesau pe perioada pelerinajului."

Mai ales că aşteptarea a fost istovitoare.

Peste 230 de mii de români s-au închinat la moaştele considerate făcătoare de minuni.

Locotenent Ionuţ Catana, purtător de cuvânt al Brigăzii mobile de jandarmi Bacău: "Putem remarca dimensiunea rândului şi a numărului foarte mare de pelerini, in mod constant s-au înregistrat peste 3 kilometri ca lungime."

500 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 50 dintre ei au fost transportaţi la spital. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Peste 230 de mii de pelerini au trecut pe la moaștele Sfintei Parascheva. 500 de oameni au avut nevoie de îngrijirea medicilor