Antena Meniu Search
x

Video Ploşniţele de la Biblioteca Naţională au fost învinse. Sala de lectură, deschisă din nou pentru iubitorii cărților

Ploşniţele de la Biblioteca Naţională au fost învinse, aşa că puteţi merge la sala de lectură în siguranţă. La mijlocul lunii iulie biblioteca a fost închisă pentru igienizare şi dezinsecţie, după ce oamenii au găsit în locurile destinate publicului ploşniţe şi alte gângănii. În jur de 600 de oameni trec în medie pe zi pe la Biblioteca Naţională.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 19:01

Vezi și

Paraziții au fost depistați pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deservește publicul, aşa că instituţia a luat decizia să închidă de până în luna septembrie. Unii internauţi i-au acuzat pe angajaţi că vor să-şi ia o vacanţă mai lungă şi dau vina pe insecte. Reprezentanţii bibliotecii spun că nu e de glumă.

"Este o problemă destul de serioasă în care mai multe biblioteci şi muzee din Europa s-au confruntat de-a lungul anilor. Şi dezinsecţia nu este chiar simplă într-un spaţiu atât de extins. Biblioteca Naţională are 1.008 de permise. Acest trafic uman şi căldurile de la sfârşitul lunii iunie, început de iulie, sunt cauze care probabil afectează", declara Adrian Cioroianu, director Biblioteca Naţională, la mijlocul lunii iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ploşniţele de la Biblioteca Naţională au fost învinse. Sala de lectură, deschisă din nou pentru iubitorii cărților