Antena Meniu Search
x

Video PNRR încinge spiritele între Putere şi Opoziţie. Guvernul României trebuie să aducă lămuriri

Pagini întregi de observaţii, acuze şi provocări. Planul României de Redresare şi Rezilienţă pare un cartof fierbinte aruncat între Putere şi Opoziţie. La mijloc, Comisia Europeană. Iar până când vom vedea planul aprobat şi banii intraţi în conturi, politicienii noştri încă se joacă de-a provocările pe Facebook şi de-a ameninţările cu anulat concedii.

de Redactia Observator

la 11.06.2021, 22:11

Vezi și

Nici n-a ajuns bine documentul la Bruxelles că spre Bucuresti au început să curgă întrebările. Dupa ce a fost citit şi analizat tot planul, Guvernul Romaniei a primit o lista de intrebari. Guvernul nu a trimis cifre exacte şi justificate pentru fiecare investiţie dedicată planului România Educată, pentru tranziţia verde şi agenda digitală sau pentru cercetare şi inovare. În plus, observă diferenţe în sumele alocate din document şi cele din anexa documentului. atât pentru spitale cât şi pentru modernizarea căilor ferate. În plus, consideră că au fost supraestimate costurile pentru împădurire iar costul pentru trainingul unei persoane de la fondul pentru capitalul de risc este exagerat...133 mii euro. 

Mihai Tudose: "Cu 133 de mii de euro probabil va trebui pe omul ăla să-l declarăm bun naţional, să-i facem asigurare de viaţă de asta de zeci de milioane şi să-l punem undeva într-o cutiuţă să nu-l zgârâie cineva".

În timp ce tehnicienii refac toate calculele şi împacă documentul cu anexele, Puterea si Opozitia îşi lansează provocări pe Facebook.

Ping-pong cu PNRR între Putere şi Opoziţie

Pe acelaşi subiect

Cristian Ghinea: "Dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. 

Dacă va fi aprobat de către Comisie, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?"

Marcel Ciolacu: "Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!" 

Iar vicepremierul n-a pierdut ocazia să-şi apere ministrul. Dan Barna: "Cristian Ghinea este un om foarte vertical şi evident că îi susţin acest punct de vedere, cum îi susţin şi pariul şi provocarea pe care i-a adresat-o domnului Ciolacu". 

Disputa a fost stinsă rapid de Comisia Europeană: Planul României nu a fost respins, ci doar s-au cerut clarificari! Întrebările suplimentare fac parte din proces, documentul este în "evaluare profundă", transmite un purtător de cuvânt. 

Florin Cîţu: "Nu puteţi să mergeti în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. Toţii românii îşi pun speranţa în aceşti bani". 

Mihai Tudose: "Evident că va fi aprobat în septembrie. Ce anume din el o să fie aprobat, să vedem. E ca la loto. Nici măcar ca la loto. Să vedem horoscopul. Nu au nimic, sunt haotici".

România a trimis către Comisia Europeană cele 1.200 de pagini ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai. La acel moment, Cristian Ghinea povestea entuziasmat pe Facebook cât de mult s-a muncit.  

Ghinea: "Deschidem, vedeţi aici sunt partea 1, partea a 3-a, partea a 4-a pe care le-am prezentat. fiecare zonă de investiţii, turism, cultură, sănătate, energie". 

Până în 2026, în schimbul reformelor şi investiţiillor promise, România ar putea primi aproape 30 miliarde de euro. Durata de evaluare a planului este de 3 luni, iar primii bani ar putea veni în toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » PNRR încinge spiritele între Putere şi Opoziţie. Guvernul României trebuie să aducă lămuriri