Antena Meniu Search
x

Mesajul Poliției Române, după accidentul cu 4 morți, din Sălaj: "Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a intrat pe contrasens" (Video)

Poliția română a publicat pe Facebook o fotografie și un mesaj, după accidentul cu 4 morți din Sălaj. Polițiștii spun că 5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții, mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.07.2020, 17:35

Mesajul Poliției Române, după accidentul cu 4 morți, din Sălaj - Poliția Română / Facebook
  • Poliția Română a publicat un mesaj, după accidentul din Sălaj
  • Șoferul unei mașini cu volan de dreapta a intrat pe contrasens

Patru morți și patru răniți grav au rezultat în urma unui cumplit accident de circulație petrecut azi-noapte pe drumul ce leagă localitatile Zăuan și Ip. 

"Din primele cercetări efectuate la fata locului, la data de 9 iulie a.c., 0.20, pe Drumul Național 19 B, între localitățile Zăuan și Ip, pe direcția de deplasare Ip-Zauan, pe un sector de drum în aliniament, un bărbat, în timp ce  conducea un autoturism a efectuat o manevră de depășire neregulamentarä peste marcajul longitudinal simplu continuu, a unui alt autoturism și a intrat în coliziune frontală cu o mașină  care circula pe direcția Zauan -Ip, condusă de un bărbat din județul Bihor", informează autoritățile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliția Română: Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, după accident

"Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a provocat un accident rutier pentru că a intrat pe contrasens, fără vizibilitate suficientă, când a vrut să depășească. (imaginea este realizată noaptea trecută, în Sălaj). Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă. Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare). În prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru. Până la modificarea legislației sau ieșirea din UE a unor state în care autovehiculele au volanul pe partea dreaptă, recomandăm mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație. Deși un autoturism cu volan pe dreapta poate părea o alegere economică la început, costurile unui accident rutier produs din cauza lipsei de vizibilitate sunt mult mai mari", se arată în postarea Poliției Române de pe Facebook.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Mesajul Poliției Române, după accidentul cu 4 morți, din Sălaj: "Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a intrat pe contrasens" (Video)